Αυγενάκης: «H διαρροή ��oυ WikiLeaks δεν μας έκανε σοφότερους»

«Να χειριστεί το θέμα η κυβέρνηση με σοβαρότητα και όχι με όρους επικοινωνίας»

​Την άποψη ότι η διαρροή των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου δεν μας έκανε σοφότερους, εξέφρασε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Το συγκεκριμένο θέμα και η συγκεκριμένη διαρροή δεν μας έκανε ιδιαίτερα σοφότερους. Είναι προφανές, καιρό τώρα, ότι το Ταμείο έχει πιέσεις προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, να φέρει τους Ευρωπαίους στο σημείο που θέλει από πλευράς χρέους και να φέρει την κυβέρνηση, από πλευράς δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων», είπε και πρόσθεσε:

«Πρέπει η ίδια η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να θέσει η ίδια καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας και των διαπραγματεύσεων. Εάν δεν το βάλει η ίδια, πολύ φοβούμαι ότι θα το βάλουν οι ίδιες οι συνθήκες».

Ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τη ΝΔ «να χειριστεί το θέμα με σοβαρότητα και όχι με όρους επικοινωνίας όπως το συνηθίζει. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του μας δίνουν την εντύπωση ότι περισσότερο ενδιαφέρονται για το περιτύλιγμα και λιγότερο για την ουσία της υποθέσεως».

Ερωτηθείς τέλος για την παρουσία του ονόματος του κ. Παπασταύρου μεταξύ αυτών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση «Panama Papers», ο κ. Αυγενάκης απάντησε:

«Είναι πολύ εύκολο να πάρουμε τη μία ή την άλλη θέση για ένα θέμα που πιθανόν μας εξυπηρετεί επικοινωνιακά ή όχι, αλλά είναι πολύ άσχημο και θα έλεγα και ανήθικο να αμαυρώνουμε, δεν μιλώ ειδικά για τον κ. Παπασταύρου μιλώ γενικότερα, να σταυρώνουμε και πολύ περισσότερο να δικάζουμε κιόλας μέσα σε ελάχιστα λεπτά προσωπικότητες».

Κατέληξε τέλος ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να διερευνήσει τι είναι αυτές οι off – shore στις οποίες εμπλέκεται ο κ. Παπασταύρου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top