Σταϊνμάγερ: «Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός προς την Ελλάδα»

«Με το κλείσιμο των συνόρων οι βαλκανικές χώρες φόρτωσαν τα προβλήματα στην Ελλάδα»

Σταϊνμάγερ: «Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός προς την Ελλάδα»

​Λάβρος εναντίον των βαλκανικών χωρών για το κλείσιμο των συνόρων τους ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατηγορώντας τους ότι φόρτωσαν όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα και η συνέπεια ήταν να βρεθεί η χώρα μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke, ο κ. Σταϊνμάγερ επέκρινε τις μονομερείς πρωτοβουλίες ευρωπαϊκών κρατών για τη μείωση των ροών των προσφύγων.

«Έρχονται λιγότεροι πρόσφυγες στην Κεντρική Ευρώπη, διότι παραμένουν στην Ελλάδα. Εκεί δημιουργήθηκε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς μεταξύ μας στην Ευρώπη το να απαλλασσόμαστε από τα δικά μας προβλήματα, θέτοντας έναν Ευρωπαίο εταίρο σε κατάσταση ανάγκης» , είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Επεσήμανε ακόμα πως χωρίς τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ θα βρίσκονταν σήμερα 100.000 άνθρωποι, οι οποίοι θα έπρεπε να επιβιώσουν μέσα στη βρωμιά και τη λάσπη.

«Γι’ αυτό και ο προσανατολισμός προς τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, οι συμφωνίες με την Τουρκία και η υποστήριξη της Ελλάδας είναι ο σωστός δρόμος. Μπορεί να το θεωρήσει κανείς καλό ή κακό, είναι όμως μια πραγματικότητα, την οποία πρέπει να λάβει υπόψη της μια υπεύθυνη πολιτική. Φυσικά και πρέπει η συμφωνία να επαληθευθεί στην πράξη, αλλά έγινε τουλάχιστον ένα βήμα προς τον μεγαλύτερο έλεγχο και τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης», τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top