Άνοιξαν οι κάλπες για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

Γυρίζει σελίδα το κόμμα του Α. Παπανδρέου

Άνοιξαν οι κάλπες για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

​Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την Φώφη Γεννηματά, τον Α. Λοβέρδο και τον Ο. Κωνσταντινόπουλο να διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος.

Κάλπες έχουν στηθεί σε ολόκληρη την χώρα, μιας και ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί από τη βάση, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για να θέσουν υποψηφιότητα οι ενδιαφερόμενοι, η κα Γεννηματά συγκέντρωσε 670 υπογραφές, ο κ. Κωνσταντινόπουλος 317 και ο κ. Λοβέρδος 310.

Όμως η νέα Κεντρική Επιτροπή ελέγχεται από το δίδυμο Ανδρουλάκη – Κωνσταντινόπουλου, ενώ η κα Γεννηματά έχει στην επιρροή της περίπου το 20% των μελών της ΚΕ.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε περίπτωση που δεν εκλεγεί σήμερα πρόεδρος, καθώς απαιτείται το 50% + 1 των ψήφων, θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή, εκτός και αν η διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους είναι μεγάλη και ο δεύτερος αναγνωρίσει την ήττα του.

Η Φώφη Γεννηματά θα ψηφίσει στις 11:15 π.μ., στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θα ψηφίσει στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη στην Αρκαδία και ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα ψηφίσει στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης - Αττικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top