Α. Σαμαράς: «Είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριο της Ευρώπης»

«Σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια ο Κ. Καραμανλής μας έβαζε στην ΕΟΚ»

Α. Σαμαράς: «Είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριο της Ευρώπης»

​Αιχμές εναντίον της κυβέρνησης άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς σε δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 36 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

«Σαν σήμερα, πριν από 36 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε, στο Ζάππειο Μέγαρο, την ένταξη της Πατρίδας μας στην τότε ΕΟΚ που έδινε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επισπεύσει την ανάπτυξή της, να σταθεροποιήσει το δημοκρατικό της πολίτευμα, να διεκδικήσει από ισχυρότερη θέση τα εθνικά δίκαιά της. Έδινε στους Έλληνες ένα κοινό όραμα και σκοπό και στην Ελλάδα μια περίοπτη διεθνή θέση», αναφέρει στη δήλωσή του ο Α. Σαμαράς και συνέχισε:

«Τότε διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη συμμετοχή μας στον πυρήνα της Ευρώπης. Σήμερα, επί τέσσερις μήνες, είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριό της».

«Η Νέα Δημοκρατία, αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας, τιμά την 28η Μαΐου και συνεχίζει τους αγώνες, τόσο για τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην ευρωζώνη, όσο και για την έξοδό της από την κρίση», καταλήγει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top