Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πώς θα καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας

Πώς γίνεται η διαδικασία στο MyCar

Να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους με λίγα κλικ από τον υπολογιστή τους ή από το κινητό τους έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2022.

Η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ. 

Όσοι θέτουν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία δεν χρειάζεται να αφαιρέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Στο myCar τα ειδοποιητήρια

Οι πινακίδες παραμένουν μένουν στο όχημα και δηλώνεται ο χώρος στάθμευσης που θα παραμείνει το αυτοκίνητο για όσο διάστημα βρίσκεται σε ακινησία. Αν, όμως, κάποιος εντοπιστεί να κυκλοφορεί τα όχημά του, μετά τη δήλωση ακινησίας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τσουχτερά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ και αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. Ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα καταθέσετε ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας

•    Συνδέεστε στην   εφαρμογή  myCAR  της ΑΑΔΕ με  τους  κωδικούς  Taxisnet. 

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Με QR Code φέτος τα «ραβασάκια»

•    Καταχωρείτε  τον  Τ.Κ.  της  περιοχής,  την  οδό  και  τον  αριθμό.

•    Δηλώνετε  υπεύθυνα  το  χώρο  στάθμευσης,  ο  οποίος  πρέπει  να  είναι  ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.

•    Υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί  σε  ψηφιακή  ακινησία.  Στην  περίπτωση  που  υπάρχουν  συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top