Επίδομα θέρμανσης: Πόσο αυξάνεται φέτος

Το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους καταναλωτές   

Αυξάνεται το ποσό ενίσχυσης για το επίδομα θέρμανσης κατά 20% ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.   Έτσι, το συνολικό επίδομα θέρμανσης ανέρχεται πλέον στα 100 εκατ. ευρώ.

Στεγαστικό επίδομα: Και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ από φέτος 

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η επιδότηση - Μέχρι πότε ισχύει  

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε επίσης ότι επιδοτείται όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, τουλάχιστον για το 4ο τρίμηνο του 2021, το σύνολο του πληθυσμού για τις πρώτες 300 kWh, με ποσό 30 €/MWh, αντισταθμίζοντας σχεδόν το σύνολο της αναμενόμενης αύξησης του ρεύματος.

Ανακοινώσεις Σταϊκούρα: Τα νέα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η επιδότηση ισχύει και για επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης. 

Το κόστος θα καλυφθεί από την ανακατανομή των εσόδων του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων.  Συμπερασματικά, τα συνολικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας, ανέρχονται πλέον στα 16,6 δισ. ευρώ για το 2021.

Το κόστος των επιπλέον παρεμβάσεων  

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών το συνολικό κόστος των επιπλέον αναπτυξιακών παρεμβάσεων (κάποιες εκ των οποίων είχαν ήδη προϋπολογισθεί), ανέρχεται στα 2,4 δισ. ευρώ το 2022, εκ των οποίων τα 2,1 δισ. ευρώ είναι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Σταϊκούρας: Θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ οι πόροι που θα διατεθούν

Έτσι, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το κόστος των επιπλέον μέτρων τόνωσης του διαθέσιμου εισοδημάτων των πολιτών, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης, διαμορφώνεται περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ για την διετία 2021-2022, και συνολικά στα 42,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020-2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top