Επίδομα παιδιού 2020: Πότε θα πληρωθεί η έκτη και τελευταία δόση

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά η καταβολή του

Δείτε τι είχε πει ο υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Star για την πληρωμή της τελευταίας δόσης του επιδόματος παιδιού

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα πληρωθεί η έκτη δόση του επιδόματος παιδιού, η οποία αφορά το δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα λάβουν την τελευταία δόση από τον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Επίδομα παιδιού: Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στο Star

Προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Τα χρήματα θα δοθούν νωρίτερα λόγω των εορτών, προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και συγχρόνως να τονωθεί η αγορά. 

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το Επίδομα Παιδιού έχει προσωρινά κλείσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Δικαιούχοι του επιδόματος Παιδιού είναι:

α) Έλληνες πολίτες

β) ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς

γ) πολίτες κρατών -μελών της ΕΕ

δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες

ε) Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα , των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων.

στ) ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεταιι από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών.

ζ) δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος

η) πολίτες άλλων κρατών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top