Ακίνητα: Τσιμπημένα τα ενοίκια φέτος - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Επιστρέφουν στη μακροχρόνια μίσθωση πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων

Δείτε στο βίντεο ποιοι δικαιούνται «κούρεμα» σε ΕΝΦΙΑ για τα χαμένα ενοίκια του κορωνοϊού / Πηγή βίντεο: EΡΤ

Στην παραδοσιακή μακροχρόνια μίσθωση επιστρέφουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την κατάρρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται είναι ακίνητα κυρίως μικρής επιφάνειας 30 τ.μ - 60 τ,μ πλήρως ανακαινισμένα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους στοχεύουν να τα μισθώνουν σε φοιτητές, εργένηδες και νέα ζευγάρια.

Νέα παράταση: Έως τις 31 Αυγούστου οι δηλώσεις Covid για τα ακίνητα

Τη φετινή χρονιά οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν ευκολότερα (υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε σχέση με το 2019) κατοικίες πλήρως ανακαινισμένες - υψηλών προδιαγραφών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια - που σε μεγάλο ποσοστό διατίθενται επιπλωμένες, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αυξήσεις που, σε πολλές περιπτώσεις, στην ανώτατη ζητούμενη τιμή ενοικίασης στην Αθήνα ξεκινούν από 6,25% και φτάνουν έως και 39, 28%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αύξησης αποτελεί η πλατεία Βικτωρίας, όπου το 2019 η ζητούμενη τιμή μίσθωσης γκαρσονιέρας ήταν από 170 ευρώ έως 260 ευρώ /μήνα, ενώ σήμερα η ζητούμενη τιμή μίσθωσης (πλήρως ανακαινισμένη) κυμαίνεται από 280 ευρώ έως 350 ευρώ τον μήνα.

Σε λογικό πλαίσιο σε σχέση με το σύνολο καταγράφονται οι τιμές στο Κουκάκι, όπου το μηνιαίο κόστος μίσθωσης για γκαρσονιέρα κυμαίνεται από 320 ευρώ έως 450 ευρώ και το δυάρι από 450 ευρώ έως και 600 ευρώ όταν οι αντίστοιχες τιμές το 2019 ήταν από 450 ευρώ έως 750 ευρώ (επιπλωμένο) και από 450 ευρώ έως και 720 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top