Εννέα κολοσσοί για το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αναμένεται να ανέβει το τίμημα

Εννέα κολοσσοί στο χώρο των αεροδρομίων πέρασαν στη τελική φάση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του 30% που κατέχει το κράτος στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το αεροδρόμιο της Αθήνας θα αλλάξει όψη ενώ ο μεταξύ τους ανταγωνισμός αναμένεται να ανεβάσει κατά πολύ το τίμημα που αρχικά ήταν 1,2 δισ. ευρώ! 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τα επενδυτικά σχήματα που μπαίνουν στην τελική φάση.  Πρόκειται για εταιρείες που έχουν επενδύσει στα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου όπως: 

-Στο Charles de Gaulle του Παρισιού,
-Στο πολυσύχναστο Heathrow του Λονδίνου,
-Στο Orly της Γαλλίας, 
-Στο αεροδρόμιο του Düsseldorf. 

Το Αεροδρόμιο της Αθήνας την τελευταία 5ετια  επιτυγχάνει συνεχή ρεκόρ επιβατικής κίνησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2019 υποδέχθηκε 25,5 εκατ. επιβάτες.  

Το αεροδρόμιο της Αθήνας αλλάζει. Έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκταση του βόρειου τμήματος του υφιστάμενου Terminal, με στόχο μέσα στην επόμενη τετραετία η ετήσια δυναμικότητα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» να αυξηθεί σε περίπου 33 εκατομμύρια επιβάτες, από 26 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Στο master plan περιλαμβάνονται επίσης: 

- Μελέτη για την κατασκευή νέου χώρου αναμονής ταξί, 
- Καινούργιες πύλες εφοδιασμένες με γέφυρες επιβίβασης-αποβίβασης, 
-Θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, 
-Νέοι χώροι VIP και lounge, 
-Εμπορικά καταστήματα και 
-Χώροι εστίασης. 

Μένει τώρα να δούμε ποιο επενδυτικό σχήμα θα βγει... "νικητής" . Το βέβαιο πάντως είναι ότι το τεράστιο αυτό ενδιαφέρον θα εκτοξεύσει και το τίμημα που στις αρχικές εκτιμήσεις ήταν 1,2 δισ ευρώ.  

Δείτε στο video το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top