Tέλος τα γκισέ στις Τράπεζες - Ποιες συναλλαγές θα γίνονται μόνο ψηφιακά

Αναλήψεις, καταθέσεις και εμβάσματα από ΑΤΜ, APS και phone banking

συναλλαγή στην τράπεζα

Προς τα εναλλακτικά κανάλια συναλλαγών σπρώχνουν τους πελάτες τους σιγά σιγά οι Τράπεζες, κλείνοντας σταδιακά τα γκισέ για τους πελάτες λιανικής.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ξεκινήσει ο «πόλεμος» κατά των μετρητών, ο οποίος στοχεύει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στο χτίσιμο του αφορολόγητου.

Πολύ σύντομα τα ταμεία των Τραπεζών θα εξυπηρετούν κατά βάση τους εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοικτά και για τους κομιστές επιταγών.

Οι υπόλοιπες συναλλαγές -αναλήψεις, καταθέσεις, κάθε είδους πληρωμές, εμβάσματα- θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking.

Πολλές τράπεζες κατευθύνουν, μάλιστα τους πελάτες τους προς την έκδοση χρεωστικών καρτών, καθώς μέσω αυτών  μπορούν να πραγματοποιούν γρήγορα όλες τις συναλλαγές τους, με απόλυτη ασφάλεια και ταυτόχρονα να «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο.

Στόχος είναι τα καταστήματα των τραπεζών από κέντρα συναλλαγών να μετατραπούν σε κέντρα συμβουλευτικής τραπεζικής, χωρίς να περιμένει ο πελάτης στην ουρά για να εξυπηρετηθεί, καθώς θα καλύπτεται από τα εναλλακτικά δίκτυα, σύμφωνα με το mononews. 

Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι το 55% των συναλλαγών που καλούνται να διεκπεραιώσουν καθημερινά οι ταμίες των τραπεζών είναι οι  αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών, με τις περισσότερες πράξεις να αφορούν μικρά ποσά. 

Από εδώ και στο εξής το τραπεζικό σύστημα θα αλλάξει, υπακούοντας στις ανάγκες του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επενδύσει και επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ –θα ξεπεράσουν το 1δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2021- για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας τους.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top