Ρύθμιση χρεών: Πώς θα αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Θα πρέπει να έχει εξοφληθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση

Βάζο με κέρματα

Και στη νέα «πάγια» ρύθμιση χρεών θα συμπεριλάβει η κυβέρνηση το ευεργέτημα της πλήρους αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στις 120 δόσεις.

Όσοι εντάσσονται στη ρύθμιση, θα μπορούν να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς τους, εφόσον εισέλθουν σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα TAXISnet και λάβουν Βεβαίωση Αποδέσμευσης. Τη βεβαίωση αυτή, θα πρέπει να κοινοποιούν άμεσα, με κάθε πρόσφορο μέσο, στις τράπεζες στις οποίες τηρούν τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Ελάχιστη μηνιαία δόση τα 15 ευρώ στη νέα ρύθμιση χρεών

Η αποδέσμευση θα ισχύει, όμως, μόνο για τα ποσά καταθέσεων ή εισοδημάτων που δικαιούνται να λάβουν οι οφειλέτες από τη στιγμή της κοινοποίησης της βεβαίωσης και μετά και όχι για ποσά που ήδη έχουν δεσμευθεί και κατασχεθεί.

Προϋπόθεση για να επωφεληθούν του ευεργετήματος αυτού όλοι οι παραπάνω οφειλέτες, θα είναι να έχουν ενταχθεί στη νέα «πάγια» ρύθμιση και να έχουν εξοφλήσει τουλάχιστον την 1η δόση αυτής.

Σημειώνεται πάντως ότι με τη νέα «πάγια» ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, την οποία προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, θα επιτρέπεται να ρυθμίζονται μόνο οι οφειλές προς το Δημόσιο που θα βεβαιώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά.

Όσες οφειλές βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν εντός του 2019 καθώς και όσες οφειλές έχουν βεβαιωθεί πριν το 2019 -ληξιπρόθεσμες ή μη- αλλά δε θα έχουν ενταχθεί έως τις 7 Οκτωβρίου στη ρύθμιση των «120 δόσεων», δε θα είναι δυνατό να ενταχθούν στη νέα «πάγια» ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, αλλά θα μπορούν να τακτοποιηθούν μόνο με την ήδη ισχύουσα ρύθμιση των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top