Καραμέρος: Ανοίγουν θέσεις εργασίας για νέους στα βόρεια προάστια

Γέφυρα μεταξύ Περιφέρειας Αττικής, επιχειρήσεων και ανέργων

Γιώργος Καραμέρος open doors
(Στη φωτογραφία ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος και ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαος Γεωργόπουλος).

Ξεκίνησε η λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Διασύνδεσης της Περιφέρειας Αττικής στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών στο Μαρούσι (Λεωφόρος Κηφισίας 20), στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το Γραφείο Διασύνδεσης αποσκοπεί στη δικτύωση του ανθρώπινου δυναμικού με δομές προώθησης της απασχόλησης και με επιχειρήσεις, πρωτίστως, των βορείων προαστίων. Τις πρώτες συνεντεύξεις αναζήτησης εργασίας των ενδιαφερομένων παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος. 

Στο πλαίσιο ενός learning Café, με μια διαδραστική, καινοτόμα παρουσίαση, είδε από κοντά τη διαδικασία συμβουλευτικής και ταύτισης προσόντων με διαθέσιμες θέσεις εργασίας και συνομίλησε με έμπειρους επιστήμονες και ανθρώπους που αναζητούν δουλειά, επισημαίνοντας σχετικά: 

«Με τη συμβολική ονομασία “Open Doors”, το Γραφείο Διασύνδεσης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, είναι μια προσπάθεια που γεννήθηκε από την αγωνία εκατοντάδων νέων που καθημερινά αναζητούν δουλειά». 

Ο κ. Καραμέρος πρόσθεσε:  «Η σημερινή διαδικασία του learning café θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ για τις αρχές του χρόνου, προγραμματίζουμε την εκδήλωση “Ημέρες Σταδιοδρομίας”. Πρόκειται για μια γέφυρα μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Επιχειρηματικότητας όπου προσκαλούνται όλες οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με ανέργους που ενδιαφέρονται να αποκομίσουν σημαντικότατες εμπειρίες στην κατεύθυνση της επαγγελματικής τους αποκατάστασης. Στην προσπάθειά μας συνεργαζόμαστε με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια Γραφεία Διασύνδεσης Ελληνικών Πανεπιστημίων».  

Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κηφισίας 20, στο Μαρούσι, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν σχετικά, στην ιστοσελίδα https://opendoors.attica.gov.gr  ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 213 210 0546  ή να στείλουν email  στο  opendoors@patt.gov.gr  

Ανακαίνιση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Ερυθραίας από την Περιφέρεια Αττικής

 

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Ερυθραία 

Την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής που λειτουργεί στην Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, του Δήμου Κηφισιάς πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, στις 22/11/2018, τους όρους σύναψης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Κηφισιάς, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη βόρειας Αθήνας, Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Με γνώμονα τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και τη μείωση των ατυχημάτων στους ελληνικούς δρόμους προχωράμε σε ένα έργο για την καλύτερη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Νέα Ερυθραία και την απρόσκοπτη εκπαίδευση των μαθητών και των επισκεπτών σε θέματα οδικής συμπεριφοράς».

Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 120.000 ευρώ, προβλέπει εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του ασφαλτοτάπητα, των σημάνσεων κυκλοφορίας, αλλαγή της υποδομής του περιμετρικού φωτισμού και της αντιμετώπισης του προβλήματος της απορροής των όμβριων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top