"Στενό μαρκάρισμα" του υπουργείου Οικονομικών στα δημοφιλή νησιά

Σχεδόν 24 ώρες έλεγχο έκαναν σε μαγαζί της Μυκόνου

Δεν έχει τέλος το "στενό μαρκάρισμα"  των συνεργείων του υπουργείου Οικονομικών στις τουριστικές περιοχές για τον  έλεγχο των αποδείξεων και τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Στη Μύκονο, σε συγκεκριμένο μαγαζί, υπάλληλοι του υπουργείου έκαναν έλεγχο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8.30 το άλλο πρωί, χωρίς ξεκούραση και χωρίς φαγητό.

Τα 88.000 ευρώ λογαριασμός του διάσημου σπρίντερ Usain Bolt και της παρέας του σε γνωστό κοσμοπολίτικο μαγαζί της Μυκόνου και το δελτίο παραγγελίας που δημοσιεύθηκε στον τύπο με το ποσό κίνησε τις υποψίες της Ανώτατης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πέντε ελεγκτές, λοιπόν, πήγαν στο νησί και για 24 ώρες περίπου, χωρίς ξεκούραση, έκαναν φύλλο και φτερό τα ταμεία της επιχείρησης.

Ο διάσημος αθλητής και η παρέα του, εκτός των άλλων, είχαν καταναλώσει τρία μπουκάλια πανάκριβης γαλλικής σαμπάνιας, αξίας 75.000 ευρώ, 14 πούρα που ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ και 6 μερίδες χαβιάρι, που η τιμή τους άγγιζε τα 1.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές, λοιπόν, με τα σακίδια στον ώμο, ζήτησαν από τους υπευθύνους της επιχείρησης να ελέγξουν το Ζ εκείνης της ημέρας, το στοιχείο, δηλαδή, όπου φαίνεται ο συνολικός τζίρος και ο ΦΠΑ που αναλογεί στις πωλήσεις, όπως και να διαπιστώσουν αν είχαν κοπεί όλες οι νόμιμες αποδείξεις στο τραπέζι του Bolt.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος έδωσε στα κλιμάκια της Αρχής Δημοσίων Εσόδων όλες τις αποδείξεις που αφορούσαν το τραπέζι του διάσημου αθλητή, περίπου 20, καθώς φυσικά και την απόδειξη από την πιστωτική του κάρτα, από την οποία πληρώθηκε το σύνολο του λογαριασμού.

Τα κλιμάκια δουλέψαν επί 24 ώρες σχεδόν, χωρίς λεπτό ανάπαυσης, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί και δηλωθεί τα πάντα, ακόμα και οι φιάλες του νερού που κατανάλωσε η παρέα του αθλητή.

Οι έλεγχοι της Ανώτατης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τέλος του μηνός, με την ίδια ένταση σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top