Το ασφαλιστικό βιογραφικό του στο pc θα μπορεί να έχει κάθε ασφαλισμένος

Με το σύστημα «Άτλας» που παρουσιάσθηκε σήμερα

Το ασφαλιστικό βιογραφικό του στο pc θα μπορεί να έχει κάθε ασφαλισμένος

Το ασφαλιστικό βιογραφικό του στο pc του θα μπορεί να έχει κάθε ασφαλισμένος με το σύστημα «Άτλας», για την αναβάθμιση της οργάνωσης και λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, όπως είχε γράψει νωρίτερα το Star.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός ��ργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης και οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, ο υπουργός χαρακτήρισε την υλοποίηση του νέου συστήματος ως την πιο σημαντική και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του υπουργείου Εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο υπουργός Εργασίας, τόνισε:

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο τεχνικό και οργανωτικό επίτευγμα του υπουργείου και όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, με το οποίο ολοκληρώνεται ένας πλήρης κύκλος οργανωτικής αναβάθμισης του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος υπενθύμισε ότι το εξήγγειλε πριν λίγο καιρό και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή και από τον προσωπικό του υπολογιστή πρόσβαση στην ψηφιακή απεικόνιση του συνόλου της ασφαλιστικής του πορείας, από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στην αγορά εργασίας μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, σε ποιον εργοδότη απασχολήθηκε, για πόση διάρκεια και με ποιο ασφαλιστικό καθεστώς.

«Η απαράδεκτη διαδικασία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα της αναμονής για απονομή σύνταξης τελειώνει για πάντα. Έτσι, η έκδοση και απονομή σύνταξης, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, καθίσταται ζήτημα ημερών» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Μετατρέπεται σε μια απλή διαδικασία χωρίς ενδιάμεσους, γραφειοκρατία και βασανιστική πολύχρονη ταλαιπωρία» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος χαρακτήρισε «πραγματική επανάσταση» το σύστημα και διαβεβαίωσε ότι σε δύο μήνες από σήμερα, την 1η Ιουνίου 2014, μπαίνει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές των ασφαλισμένων, ενώ παράλληλα καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας.

Η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας τους θα γίνεται πλέον on line με το σύστημα «Άτλας» από τους ίδιους τους παρόχους υγείας.

Σε δεύτερη φάση, ��πό τον φετινό Νοέμβριο, νέοι ασφαλισμένοι – μετά την 1.1.1994 – θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους το σύνολο της ασφάλισής τους.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα, καθώς αξιοποιούνται συνολικά, περισσότερες από 29 δισεκατομμύρια ψηφιοποιημένες ημέρες ασφάλισης από το 1970 έως σήμερα. Η δημιουργία του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» που έχει ήδη ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες, προχωρά με γοργούς ρυθμούς ωρίμανσης και θα είναι 100% έτοιμο ως το τέλος του 2015» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top