Γούρικη η ελληνική προεδρία! Κατακόρυφη πτώση του ελληνικού spread!

Τέσσερα χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια νούμερα!

Γούρικη η ελληνική προεδρία! Κατακόρυφη πτώση του ελληνικού spread!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add star.gr on Google

​Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας μια ευχάριστη είδηση έρχεται να δώσει ελπίδα για την πορεία της οικονομίας της χώρας μας. Τα γνωστά σε όλους μας spreads (επιτόκια δανεισμού) που κάποτε μας είχαν "γίνει" εφιάλτης, κινούνται έντονα πτωτικά διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τρεισήμισι περίπου ετών.

Ειδικότερα, το ελληνικό spread, ήτοι η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ελληνικών ομολόγων από αυτή των δεκαετών γερμανικών τίτλων βάση bund υποχωρεί σήμερα στις 595 μονάδες βάσης, αγγίζοντας χαμηλό από τον Ιούνιο του 2010!!!!

Σημειώνεται επίσης πως οριακή πτώση κατέγραψε σήμερα και το κόστος δανεισμού στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων του ελληνικού δημοσίου, καθώς το ΟΔΔΗΧ κατάφερε να δανειστεί 1,625 δις. ευρώ με απόδοση 4,1% έναντι 4,15% στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top