Ιράν: Οι Αρχές έκλεψαν τη σορό 17χρονης διαδηλώτριας και την έθαψαν κρυφά

Το κορίτσι συμμετείχε στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις στο Ιράν / Βίντεο AP

Την ώρα που το Ιράν «καίγεται» μετά τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί από την αστυνομία «ηθών» επειδή δε φορούσε σωστά το χιτζάμπ, πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις εκτελέσεις διαδηλωτών. Αυτή τη φορά, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έκλεψαν τη σορό μιας 17χρονης διαδηλώτριας και την έθαψαν κρυφά.

Ξεσπά ο πατέρας της Μαχσά Αμινί: «Κανείς δε μου απαντά για τον θάνατό της»

Η οικογένεια της 17χρονης Nika Shakrami καταγγέλλουν στο  BBC Persian ότι οι αξιωματικοί ασφαλείας έκλεψαν το νεκρό σώμα του παιδιού της και την έθαψαν και το έθαψαν κρυφά στο χωριό Visian, 40 χιλιόμετρα μακριά.

 

 

Η κηδεία της ήταν προγραμματισμένο να γίνει χθες στο νεκροταφείο Salehin στο Khorramabad σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όμως πηγές κοντά στην οικογένεια της κοπέλας ισχυρίζονται ότι «οι αστυνομικοί της ασφάλειας την έθαψαν χωρίς να ενημερώσουν την οικογένειά της».

 

 

Ακόμα, υποστηρίζουν ότι ενώ έπλεναν τη σορό της, είδαν ράμματα στο σώμα της από το στήθος μέχρι το στομάχι. Οι αξιωματικοί ασφαλείας είπαν ότι ήταν για αυτοψία.

«Μας απειλούν ότι θα μας βιάσουν» - Μαρτυρίες από διαδηλώτριες στο Ιράν

Στις 29 Σεπτεμβρίου, η 17χρονη ήταν παρούσα στη διαδήλωση για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί στη λεωφόρο Keshavarz στην Τεχεράνη και στο τελευταίο της τηλεφώνημα είπε στη φίλη της ότι την αναζητούσαν οι πράκτορες.

Ιράν: Σκότωσαν με έξι σφαίρες τη Χαντίς, το «κορίτσι με την αλογοουρά»

Τελικά οι γονείς της κοπέλας πληροφορήθηκαν ότι είναι νεκρή 10 ημέρες μετά την εξαφάνισή της. 

Ιράν: «Η Μαχσά Αμινί βασανίστηκε και την εξευτέλισαν»

Σημειώνεται ότι η ιρανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει τα πτώματα των νεκρών διαδηλωτών ως μοχλό πίεσης για να κρατήσει τις οικογένειες σιωπηλές.

Ιράν: 17χρονη νεκρή διαδηλώτρια

Ιράν: Συνέλαβαν τη θεία της 17χρονης Nika

Από την άλλη, οι πράκτορες της ασφάλειας συνέλαβαν χθες τη θεία της Nika, Atash Shakrami.

Η Nikaζούσε με τη θεία της, η οποία είναι ζωγράφος, στην Τεχεράνη εδώ και ένα χρόνο. Η Atash Shakrami τις τελευταίες ημέρες ενημερωνόταν για την κατάσταση της 17χρονης.

Πηγές ανέφεραν στο BBC Persian ότι οι πράκτορες ασφαλείας απείλησαν την οικογένεια της Shakrami ότι «εάν συμμετάσχουν στη διαδήλωση, θα σκοτώσουν και την Atesh.

Λίγες ώρες αργότερα, οι πράκτορες συνέλαβαν τον θείο της Nika, Mohsen Shakrami.

Σημειώνεται ότι η ιρανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει τα πτώματα των νεκρών διαδηλωτών ως μοχλό πίεσης για να κρατήσει τις οικογένειες σιωπηλές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top