Ιράν: Σκότωσαν με έξι σφαίρες τη Χαντίς, το «κορίτσι με την αλογοουρά»

Η 20χρονη διαδήλωνε για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Χάος στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί / Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star (26/9/22)

Το Ιράν θρηνεί ακόμα μια νέα γυναίκα «σύμβολο» των τελευταίων ημερών. Η 20χρονη Hadis Najafi έπεσε νεκρή από τα πυρά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της εξέγερσης για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Ιράν: «Η Μαχσά Αμινί βασανίστηκε και την εξευτέλισαν»

Η Hadis Najafi, μια 20χρονη γυναίκα που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, έγινε το πιο πρόσφατο σύμβολο της τραγωδίας, της «έκρηξης» θλίψης και της περιφρόνησης που χαρακτηρίζει τις μαζικές διαδηλώσεις στο Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Hadis Najafi

Το βίντεο με την Hadis Najafi να δένει τα μαλλιά της λίγο πριν «ριχτεί» στη διαδήλωση στο Ιράν κάνει τον γύρο του διαδικτύου:

«Ποτάμι» οργής στο Ιράν - 54 νεκροί λένε οι ΜΚΟ

Χθες, Κυριακή, η δημοσιογράφος και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών Masih Alinejad ανακοίνωσε τον θάνατό της, δημοσιεύοντας το όνομά της και ένα βίντεο μαζί με τις λεπτομέρειες του θανάτου της: η Hadis πυροβολήθηκε έξι φορές από τις αρχές, αφού έδεσε τα μαλλιά της και μπήκε με τόλμη στη μέση μιας διαδήλωσης στο Καράτζ.

Εικόνες και βίντεο της Hadis έχουν κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κοπέλα υπέστη τραύματα στην κοιλιά, τον λαιμό, την καρδιά και το χέρι στις 21 Σεπτεμβρίου. Μετά την επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ghaem, όπου αργότερα πέθανε.

Ήταν μόλις 20 ετών. Η καρδιά της είχε ραγίσει για τη Mahsa Amini. Είπε ότι δε θα μείνει σιωπηλή. Την σκότωσαν με έξι σφαίρες, είπε η αδελφή της.

Ιράν: Φοιτητής μαχαιρώθηκε και συνελήφθη στο Ραστ

Περίπου 200 μίλια μακριά στο Ραστ, υπάρχουν αναφορές ότι ένας φοιτητής αρχαιολογίας που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων δεν είχε πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, αφού δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στη φυλακή Lakan στο Sabze Meydan του Ραστ.

Η οικογένεια του Alireza Ghamgosar, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Kashan, λέει ότι πλέον νοσηλεύεται σε κλινική. Ισχυρίζεται, ακόμα, ότι ο Ghamgosar τους είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας στις 25 Σεπτεμβρίου ότι μαχαιρώθηκε στην πλάτη μετά τη σύλληψή του στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες για την επίθεση ή για το ποιος τον μαχαίρωσε.

Σύμφωνα με επίσημα μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, αλλά μη ιρανικά μέσα ενημέρωσης και άλλες ανεπίσημες αναφορές επιμένουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top