Βρετανία: Από σπίτι σε σπίτι η μετάδοση του κορωνοϊού

Χαμηλό το ποσοστό μετάδοσης στον χώρο εργασίας

H Bρετανία σχεδιάζει τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ ανά δεκαπενθήμερο ώστε να εξετάζεται μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού - βίντεο Reuters

Η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται περισσότερο από σπίτι σε σπίτι παρά στο εργασιακό περιβάλλον στη Βρετανία, δείχνουν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Έτσι, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, η Βρετανία δεν είναι πιθανόν να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στον χώρο εργασίας.

Βρετανία: Καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από Γαλλία, Ολλανδία, Μάλτα

«Δεν εξετάζουμε επί του παρόντος να το κάνουμε αυτό», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Βρετανία θα επιβάλλει τη χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας, όπως αποφάσισε η Γαλλία.

Γαλλία: Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους

«Ο λόγος είναι ότι τα στοιχεία από το πρόγραμμα Εξέτασης και Ιχνηλάτησης του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) όσον αφορά στη μετάδοση της νόσου δείχνουν ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτή γίνεται από νοικοκυριό σε νοικοκυριό, συνήθως σε ένα από τα σπίτια των δύο" νοικοκυριών», σημείωσε.

«Πιστεύουμε ότι το ποσοστό των ανθρώπων στους οποίους μεταδόθηκε στον χώρο εργασίας είναι σχετικά χαμηλό βάσει των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας», πρόσθεσε.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει τη μελέτη που στηρίζεται στα τεστ που γίνονται για την COVID-19 σε εθνικό επίπεδο, με στόχο να υπάρχουν εβδομαδιαίως στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού από 400.000 ανθρώπους, ώστε να εντοπίζονται καλύτερα μελλοντικές τοπικές εξάρσεις του ιού.

Βρετανία: Εκατομμύρια τεστ που θα ανιχνεύουν τον κορωνοϊό σε 90 λεπτά

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι αρχικά σχεδιάζει να γίνονται ανά δεκαπενθήμερο ως τον Οκτώβριο διαγνωστικά τεστ για τον SARS-CoV-2 σε 150.000 ανθρώπους στην Αγγλία, ενώ σήμερα γίνονται σε 28.000 ανθρώπους.

Η μελέτη αυτή που στηρίζεται στις διαγνωστικές εξετάσεις και γίνεται από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών Στοιχείων της χώρας, θα επεκταθεί επίσης στην Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, έχοντας ως στόχο να υπάρχουν εν τέλει στοιχεία από 400.000 τεστ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χάνκοκ σημείωσε ότι η έρευνα αυτή θα βοηθήσει να καλυφθεί το κενό που υπάρχει όσον αφορά στη γνώση των αρχών για το ποιοι άνθρωποι είχαν τον ιό, αλλά ήταν ασυμπτωματικοί.

Σε αυτό το πνεύμα ο Χάνκοκ πρόσθεσε ότι η Βρετανία σχεδιάζει να εισαγάγει μια τακτική εξέταση για την COVID-19 στο σύνολο του πληθυσμού, ώστε να μπορέσει να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και να περιορίσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν πλήξει σοβαρά τη χώρα.

Επίσης η κυβέρνηση δοκιμάζει μια σειρά από νέα, γρηγορότερα διαγνωστικά τεστ, τα οποία μπορούν να δώσουν άμεσα αποτελέσματα, και τα οποία ελπίζει ότι θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top