Το «εθνικό» ελικόπτερο του Ερντογάν

Το νέο καμάρι της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Η Τουρκία επικέντρωσε το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον της στην Κύπρο και την Ελλάδα, κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να γίνει αισθητή η στρατιωτική της παρουσία. Ο Ταγίπ Ερντογάν γεμάτος υπερηφάνεια παρουσίασε το νέο καμάρι της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, το ελικόπτερο γενικής χρήσης. 

Ιδού ο κύριος Ουρανός. Έτσι ονομάζεται  το εθνικό ελικόπτερο της Τουρκίας.

Έχει μήκος 16 μέτρα, ακτίνα δράσης 948 χιλιόμετρα και  μεγάλη καμπίνα πληρώματος . Μπορεί να αναπτύξει  ταχύτητα έως και 306 χιλιόμετρα την ώρα.

Ερντογάν: Λόγω της Κύπρου αναπτύξαμε την αμυντική μας βιομηχανία

Το στρατηγικό πλάνο του  Ταγίπ Ερντογάν είναι να καταστήσει την χώρα του ένα παγκόσμιο παίκτη στο πεδίο των αμυντικών συστημάτων και συστημάτων ασφαλείας με εγχώρια σχέδια και εξελιγμένη τεχνολογία .Η Τουρκία έχει αυξήσει τις πωλήσεις όπλων της κατά 24% ενώ έχει ήδη υπογράψει συμφωνία εξαγωγής 30 ελικοπτέρων Ατάκ στο Πακιστάν . Ο Τούρκος πρόεδρος λέει πώς οφείλει στην Κύπρο την ανεπτυγμένη αμυντική βιομηχανία . 

«Μακάρι να μπορούσαμε να αλλάξουμε την γεωγραφία και να μεταφέραμε ή την Κύπρο ή την Τουρκία αλλού. Είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο», είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. 

Βλέποντας τους Τούρκους να ορέγονται τον χρυσό της ανατολικής μεσογείου στέλνοντας το Μπαρμπαρός νότια του Καστελόριζου σε διεθνή ύδατα,ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ξεδιπλώνει την ελληνική στρατηγική μιλώντας στο New York college.

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει εξαιρετική δραστηριότητα νέων συσχετισμών δυνάμεων και συμμαχιών . Οι τριμερείς συνεργασίες Ελλάδα Κύπρου  Αιγύπτου Ελλάδα  Κύπρου -Ισραήλ το αποδεικνύουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο», λέει.   

Ο Τούρκος Υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ επανήλθε εν τω μεταξύ με νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με αιχμή το Αιγαίο.

«Δεν πρόκειται ποτέ να επιτραπεί χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στη Μπλε Πατρίδα μας», είπε. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top