Λονδίνο: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης με σπαθί που σκότωσε έναν 14χρονο

Τραυμάτισε και δύο αστυνομικούς - Ο ένας παρά λίγο να χάσει το χέρι του

Ένας 36χρονος πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο τη Μεγάλη Τρίτη η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 14χρονου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων ανθρώπων. 

Οι Βρετανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη με το σπαθί. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τον Μάρκους Αουρέλιο Αρντουίνι Μόντζο, ισπανικής και βραζιλιάνικης καταγωγής, ο οποίος ζει στην περιοχή.

Λονδίνο: Άνδρας επιτέθηκε με σπαθί σαμουράι σε αστυνομικούς

Την ώρα της επίθεσης, ο 14χρονος Ντάνιελ Αντζόριν με καταγωγή από τη Νιγηρία πήγαινε στο σχολείο του και δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. 

Λονδίνο: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο δράστης

Ο Μάρκους Αουρέλιο Αρντουίνι Μόντζο αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένη διάρρηξη και κατοχή αντικειμένου με λεπίδες.

Στις 7 το πρωί της Μ. Τρίτης, ο Μόντζο έπεσε με ένα φορτηγό πάνω σε φράχτη στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε με το σπαθί που κρατούσε δύο άτομα. Σκότωσε τον άτυχο 14χρονο. Δύο αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον σταματήσουν τραυματίστηκαν σοβαρά. 

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι

Στο παραπάνω βίντεο από τον Telegraph καταγράφηκε η στιγμή που ακινητοποιείται τελικά ο δράστης με taser. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top