Συνελήφθη ο εγκέφαλος της "Μπλε Φάλαινας"

"Δε μετανιώνω", λέει στις αρχές

Ο εγκέφαλος του διαδικτυακού παιχνιδιού "μπλε φάλαινα" που έχει οδηγήσει δεκάδες εφήβους σε όλο τον κόσμο στην αυτοκτονία, συνελήφθη στη Ρωσία.  

Αυτός είναι ο Νικίτα Νεαρόνοφ. Μόλις έχει συλληφθεί στην Ρωσία ως ένας από τους εγκεφάλους του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού.

Το βλέμμα του είναι απλανές. Δε μετανιώνω λέει στις αρχές. Ήθελε να αδειάσει τον κόσμο από εφήβους τους οποίους θεωρεί χαζούς.

Ο ίδιος χαρακτηρίζεται ιδιοφυία. Κατάφερνε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσελκύει παιδιά και νέους ανασφαλείς, να τους αναγκάζει να χαράζουν στο σώμα τους μια φάλαινα και στη συνέχεια να αυτοκτονούν.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές Γιούλια Κοντσαντίνοβα και της Βερόνικα Βόλκοβα. 15 και 16 ετών αντίστοιχα. Αυτκτόνησαν μαζί πηδώντας από το 14όροφο κτίριο στις αρχές του 2017.

Πάνω από 200 θάνατοι παγκοσμίως από τη Μπλε Φάλαινα

Περισσότεροι από 200 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Περιστατικά έχουν εντοπιστεί και στην Ελλάδα.

Το τελευταίο στάδιο είναι η αυτοκτονία. Για να συμμετάσχουν οι μαθητές πρέπει να γράψουν ένα μήνυμα με συγκεκριμένο hashtag.

Πολλές φορές, οι γονείς αδυνατούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στα παιδιά τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε από τη Ρωσία και γρήγορα εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες. Διαρκεί 50 ημέρες. Εάν οι κάποιος από τους συμμετέχοντες αρνηθεί να αφαιρέσει τη ζωή του, ξεκινούν οι απειλές μέχρι οι "χειριστές" του φρικιαστικής εφαρμογής να καταφέρουν τα θύματά τους να υπογράψουν το θάνατό τους.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top