Αργεντινή: Ήχος έκρηξης στο σημείο που εξαφανίστηκε με 44μελές πλήρωμα το υποβρύχιο - «Εξανεμίζονται» οι ελπίδες

Το αφύσικο περιστατικό σύντομης διάρκειας και βίαιου χαρακτήρα

Για έκρηξη που καταγράφηκε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας την ημέρα που χάθηκε το υποβρύχιο  «San Juan» της Αργεντινής, έκανε λόγο το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αναλύσεις της «υδροακουστικής ανωμαλίας» που καταγράφθηκε στην περιοχή όπου έπλεε το υποβρύχιο την 15η Νοεμβρίου, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του από τα ραντάρ, φέρουν τα χαρακτηριστικά μιας «έκρηξης».

Σε μια έκθεση που έλαβε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής γίνεται λόγος για ένα «αφύσικο περιστατικό, σύντομης διάρκειας και βίαιου χαρακτήρα, που δεν οφείλεται σε κάποια πυρηνική δραστηριότητα, αλλά που φαίνεται να αντιστοιχεί σε μια έκρηξη» εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Ενρίκε Μπάλμπι.

Να σημειώσουμε, ότι η τύχη του «San Juan», του νεότερου υποβρυχίου του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, και των 44 μελών του πληρώματός του αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του εισήλθαν πλέον σε «κρίσιμη» φάση, καθώς εάν έχει παραμείνει κάτω από την επιφάνεια καθ' όλο το διάστημα που δεν έχει δώσει το στίγμα του, τα αποθέματα οξυγόνου του σκάφους θα έχουν πλέον εξαντληθεί τελείως.

Η Ρωσία προσφέρθηκε να στείλει ένα ωκεανογραφικό πλοίο στα ανοικτά της Αργεντινής για συμμετάσχει στις έρευνες για να βρεθεί το San Juan.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για την προσφορά βοήθειας, ενώ ο Πούτιν τόνισε από την πλευρά του στον Μάκρι ότι θα δώσει εντολή να πλεύσει αμέσως προς την περιοχή ένα ρωσικό ωκεανογραφικό πλοίο εφοδιασμένο με εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά σε μια επιχείρηση αυτού του είδους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αργεντινής, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν οι υπουργοί Άμυνας των κυβερνήσεών τους να συζητήσουν πιο συγκεκριμένα την υλοποίηση της προσφοράς της Ρωσίας να βοηθήσει.

Με τη ρωσική συμβολή, ο αριθμός των κρατών που συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα φθάσουν τις δεκατρείς. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής βοήθεια έχουν προσφέρει ήδη η Γερμανία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Νορβηγία, το Περού, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουρουγουάη.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top