«Αγνοούνται» 14 τούρκικα πολεμικά πλοία- Πραξικοπηματίες κατευθύνονται προς την Ελλάδα;

Εξαφανισμένος και ο διοικητής του ναυτικού

«Αγνοούνται» 14 τούρκικα πολεμικά πλοία- Πραξικοπηματίες κατευθύνονται προς την Ελλάδα;

​Όχι ένα αλλά 14 τουρκικά πολεμικά πλοία «αγνοούνται» από την Δευτέρα σύμφωνα με δημοσίευμα των «The Times». Οι Αρχές πιστεύουν πως έχουν πέσει στα χέρια πραξικοπηματιών ενώ δεν αποκλείεται να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.

Την ίδια στιγμή και ο Τούρκος διοικητής του ναυτικού Αντμίραλ Βεϊδέλ Κοσελέ είναι «άφαντος» από την νύχτα της 15ης Ιουλίου που έγινε απόπ��ιρα πραξικοπήματος.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο διοικητής του ναυτικού συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, ωστόσο, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ξεγελάστηκε από τους πραξικοπηματίες που τον οδήγησαν στο πλοίο, λέγοντας του ότι συμβαίνει τρομοκρατική επίθεση στην χώρα.

Τα 14 πολεμικά πλοία φαίνεται πως ήταν σε υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος. Για την ακρίβεια έπλεαν ή στο Αιγαίο ή στην Μαύρη Θάλασσα, χωρίς ωστόσο να έχουν γυρίσει ακόμα στο λιμάνι από όπου απέπλευσαν.

Η υποψία ότι αυτά τα πλοία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο του ναυτικού ή με το λιμάνι.

Υποψιάζεται ότι τα πλοία, που μπορούν να ανιχνευτούν μέσω ραντάρ ή δορυφόρου, κατευθύνθηκαν προς ελληνικά λιμάνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top