O Ερντογάν δείπνησε με την πιο διάσημη τρανσέξουαλ της Τουρκίας-ΦΩΤΟ

Μετά από τα επεισόδια στο Trans Pride

O Ερντογάν δείπνησε με την πιο διάσημη τρανσέξουαλ της Τουρκίας-ΦΩΤΟ

​Με την πιο διάσημη τρανσέξουαλ της Τουρκίας δείπνησε ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τα απίστευτα επεισόδια που ξέσπασαν στο Trans Pride.

Ο Τούρκος πρόεδρος και η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν, απόλαυσαν το ιφτάρ- το δείπνο των μουσουλμάνων όταν δύει ο ήλιος κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού- με μία ομάδα καλλιτεχνών, ανάμεσά τ��υς και η ηθοποιός Μπουλέντ Ερσόι.

Το δείπνο παρατέθηκε στην προεδρική κατοικία, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Η «Ντίβα», όπως είναι γνωστή η Ερσόι, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου στο Λονδίνο τη δεκαετία του '80. Έγινε διάσημη, αλλά ταυτόχρονα ήρθε αντιμέτωπη με επιθέσεις- λεκτικές και όχι μόνο- στην πατρίδα της.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στην Κωνσταντινούπολη για να διαλύσουν μια πορεία τρανσέξουαλ, η οποία είχε απαγορευθεί, όταν υπερεθνικιστές είχαν ισχυρισθεί ότι «έκφυλοι» δεν μπορούν να διαδηλώνουν και απείλησαν ότι θα τη διαλύσουν μόνοι τους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν την πλατεία Τακσίμ για να ματαιώσουν το Trans Pride κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.

Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει αυτού του είδους τις πορείες το μήνα του ραμαζανίου επικαλούμενες λόγους ασφαλείας έπειτα από προειδοποιήσεις υπερεθνικιστών ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν πρέπει να πραγματοποιούνται σε τουρκικό έδαφος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top