14χρονος «βομβιστής» αποδεικνύεται αδίστακτος! Μηνύει όσους τον κατηγόρησαν για τρομοκράτη

Ζητά από το σχολείο του και τις αρχές 15 εκατομμύρια δολάρια!

14χρονος «βομβιστής» αποδεικνύεται αδίστακτος! Μηνύει όσους τον κατηγόρησαν για τρομοκράτη
Πριν από λίγους μήνες, ένα νεαρός μουσουλμάνος φοιτητής συνελήφθη στο σχολείο του στο Τέξας, επειδή είχε μαζί του ένα ψηφιακό ρολόι που είχε κατασκευάσει ο ίδιος και που -σύμφωνα με την αστυνομία- έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Σήμερα, δηλώνει αποφασισμένος να μηνύσει όσους τον κατηγόρησαν για βομβιστή!

σρυξδξτετξ.jpg

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η μικρή συσκευή που είχε κατασκευάσει αποτελούνταν από μια ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Ο 14χρονος Άχμεντ Μοχάμεντ ήθελε να τη δείξει στον καθηγητή του στο μάθημα τεχνολογίας.

Μαθητής της τρίτης γυμνασίου στο σχολείο ΜακΆρθουρ του Ίρβινγκ, κοντά στο Ντάλας, ο Μοχάμεντ δέχθηκε μεγάλη υποστήριξη μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, όταν η αδελφή του ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με χειροπέδες φορώντας ένα μπλουζάκι με το λογότυπο της Nasa.

δφγηδγηδφγηγη.jpg


Οι δικηγόροι του μαθητή απέστειλαν επιστολή στο σχολείο του στο Ίρβινγκ με την οποία απειλούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια: πέντε εκατομμύρια από το σχολείο και 10 εκατομμύρια από τις δημοτικές αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με την επιστολή, το συμβάν προκάλεσε «μεγάλο ψυχολογικό τραύμα» στον Μοχάμεντ.

Οι δικηγόροι του αγοριού, γιου μεταναστών από το Σουδάν, ισχυρίζονται ότι το σχολείο, η αστυνομία και οι αρμόδιοι των δημοτικών αρχών παραβίασαν τα δικαιώματα του Μοχάμεντ, κατηγορώντας τον ψευδώς, συλλαμβάνοντάς τον και "δυσφημίζοντάς" τον μόλις αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα.

«Ο Άχμεντ έγινε προφανώς στόχος εξαιτίας της φυλής του, της καταγωγής του και της θρησκείας του», έγραψε η Κέλι Χόλινγκσγουορθ, μια από τις δικηγόρους του.

Η οικογένεια του αγοριού δέχθηκε απειλές και αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της, αφού αποκαλύφθηκε η διεύθυνσή της. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ, τον οποίο δέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα, έλαβε μια γενναία υποτροφία για τις σπουδές του.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top