Με αίμα βάφτηκε η ομηρία στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρός και ο εισαγγελέας

Πρώτη ανάρτηση 01/04/15 00:01

Με αίμα βάφτηκε η ομηρία στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρός και ο εισαγγελέας

​Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο επί ώρες μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C).

Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο... τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου γιατροί του νοσοκομείου όπου είχε μεταφερθεί το θύμα, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 20:30 αναρτήθηκε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο και δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.

Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης του εισαγγελέα από την αστυνομία είχε αιματηρή κατάληξη. Ο ίδιος ο εισαγγελέας, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και λίγες ώρες αργότερα πέθανε, ενώ νεκροί έπεσαν οι τρεις δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC.

Το μεσημέρι ένοπλοι εισέβαλαν στο γραφείο του εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Τσαγλαγιάν, και τον πήραν όμηρο υπό την απειλή όπλου. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας, ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013.

Το αγόρι είχε φύγει από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμί αλλά τραυματίστηκε από κάνιστρο δακρυγόνου που πέταξε αστυνομικός και μετά από 269 μέρες σε κώμα, στις 11 Μαρτίου του 2014, κατέληξε!

Νωρίτερα, τα μέλη της ακροαριστερής ομάδας είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι, ενώ απειλούσαν να τον σκοτώσουν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.

Στο σημείο βρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και δύο στο σώμα.

Ο κ. Ερντογάν επαίνεσε ��ην αστυνομία για την προσπάθειά της και ανέφερε ότι η πολιορκία είχε αρχίσει όταν δύο ένοπλοι, μεταμφιεσμένοι ως δικηγόροι, είχαν εισέλθει στο δικαστήριο.

«Δεν μπορούμε να υποτιμούμε τη σοβαρότητα αυτού του περιστατικού», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια σε δικαστικά μέγαρα θα επανεξετασθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος το θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη: Νεκροί οι δράστες - Τραυματισμένος ο εισαγγελέας

ΤΡΟΜΟΣ στην Τουρκία: Κρατούν όμηρο εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου διαδηλωτή!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top