Νέα δημοσκόπηση: Δεύτερο κόμμα στην Ισπανία οι Podemos

Πίσω από το Λαϊκό Κόμμα

​Τη δεύτερη θέση εμφανίζεται να κερδίζει στις βουλευτικές εκλογές το ισπανικό κίνημα κ��τά της λιτότητας Podemos, πίσω από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP), και μπροστά από τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση του CIS, πάντως, που διενεργήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, δείχνει ότι από τις εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν ως το τέλος του έτους, δεν θα προκύψει σαφής πλειοψηφία. Αυτό θα αναγκάσει τα κόμματα να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Συγκεκριμένα, το PP φαίνεται να κερδίζει το 27,3% των ψήφων, το Podemos το 23,9% και οι Σοσιαλιστές το 22,2%. Η πτώση της δημοτικότητας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Ισπανίας, του PP και των Σοσιαλιστών, σε ιστορικό χαμηλό, εξαιτίας μια σειράς σκανδάλων διαφθοράς, αλλά και των μεγάλων περικοπών στις κοινωνικές παροχές, έχει ωφελήσει σημαντικά το Podemos με τις αριστερές πολιτικές του.

Με το Podemos να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους των αριστερών ψηφοφόρων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ίσως θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της υποστήριξης ενός μεγάλου συνασπισμού με τους αντιπάλους του του Λαϊκού Κόμματος ή μιας αριστερής κυβέρνησης υπό το Podemos.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top