ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο θρίλερ του καφέ στο Σίδνεϊ: Πως σκοτώθηκε η μία όμηρος-Τι στ' αλήθεια συνέβη

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο θρίλερ του καφέ στο Σίδνεϊ: Πως σκοτώθηκε η μία όμηρος-Τι στ

Νέα δεδομένα σχετικά με το θρίλερ της ομηρίας σε κεντρικό καφέ του Σίδνεϊ βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο θάνατος ενός από τους δύο ομήρους που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας, σε καφετέρια του Σίδνεϊ, όπου ένας 49χρονος Ιρανός κρατούσε επί 16 ώρες ομήρους εργαζόμενους και πελάτες τον περασμένο Δεκέμβριο, προκλήθηκε από εξοστρακισμένα πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Τι είχε συμβει;

Δύο όμηροι ο διευθυντής του καφέ ο 34χρονος Τόρι Τζόνσον, και η 38χρονη Κατρίνα Ντόσον δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών, αλλά και ο δράστης της ομηρίας ο ισλαμιστής Χαρόν Μονίς σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Δεκεμβρίου. Αρκετοί άλλοι όμηροι τραυματίστηκαν.

Δεν σκότωσε ο ισλαμιστής την Ντόσον

«Η κα Ντόσον χτυπήθηκε από σφαίρα ή σφαίρες των ασ��υνομικών που εξοστρακίστηκαν σε στέρεες επιφάνειες. Δεν την σκότωσε ο Μονίς» δήλωσε ο δικηγόρος Τζέρεμι Γκόρμλι που παρακολούθησε την ιατροδικαστή διερεύνηση των αιτίων θανάτου της γυναίκας. Όπως είπε ο ίδιος, τα πυρά χτύπησαν ζωτικό αιμοφόρο αγγείο, η γυναίκα έπεσε αμέσως αναίσθητη και λίγο αργότερα κατέληξε.

Ο διευθυντής του καφέ Τόρι Τζόνσον σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη της ομηρίας, ο οποίος τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα κυνηγετικό όπλο, αμέσως μετά αφότου αρκετοί όμηροι είχαν καταφέρει να διαφύγουν. Ο άτυχος άντρας, διατάχτηκε από τον δράστη της ομηρίας να γονατίσει και στη συνέχεια τον πυροβόλησε χωρίς προειδοποίηση από κοντινή απόσταση στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Όταν ο ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας είδε αυτή τη σκηνή, τότε δόθηκε η εντολή της επέμβασης στο καφέ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top