ΑΥΤΟΣ είναι ο 29χρονος συνεργός των Κουασί!

Συνελήφθη από τις Αρχές για το μακελειό στο Charlie Hebdo

ΑΥΤΟΣ είναι ο 29χρονος συνεργός των Κουασί!

​Για σύνδεση με το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo που συγκλόνισε τη Γαλλία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, συνελήφθη ο 29χρονος Fritz-Joly Joachin.

Ο τελευταίος, είναι μουσουλμάνος και Γάλλος υπήκοος, ωστόσο οι Αρχές τον εντόπισαν στη Βουλγαρία, όπου και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται δηλώσεις της εισαγγελέως Darina Slavova, ο Joachin είχε επικοινωνήσει πολλές φορές με έναν εκ των αδελφών Κουασί και συγκεκριμένα τον Σερίφ.

Το Reuters μεταδίδει πως οι εισαγγελικές Αρχές της Βουλγαρίας τείνουν στο να επιτρέψουν την έκδοση του Joachin στη Γαλλία με την υποψία ότι είτε γνώριζε τι ετοίμαζαν οι Κουασί, είτε ότι είχε δεσμούς με τον Σερίφ.

Ο Joachin συνελήφθη την 1η Ιανουαρίου σε ένα σημείο ελέγχου στα Βουλγαροτουρκικά σύνορα, έπειτα από έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι είχε απαγάγει τον τριών ετών γιο του, με τον οποίο είχε σκοπό να περάσει στη Συρία.

Μάλιστα, η άρση του απορρήτου επικοινωνιών των Κουασί τον κατέδειξε και ως έναν από τους υπόπτους-συνεργούς στην αιματηρή επίθεση.

Έτσι, εκδόθηκε και δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα εις βάρος του με την κ��τηγορία της σύνδεσης με τους δράστες και της «συνωμοσίας σε τρομοκρατία».

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, απεικονίζεται ο Fritz-Joly Joachin στο δικαστήριο μετά και το δεύτερο ένταλμα σύλληψής του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top