Δημοσκόπηση: Προβάδισμα για τον Ραχόι στην τρίτη θέση το Podemos

Εκλογές στα τέλη του 2015

​Προεκλογικό είναι το 2015 και για την Ισπανία με την πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση να δίνει προβάδισμα στο Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Από την άλλη οι Σοσιαλιστές και το καινούριο αριστερό κόμμα Ποδέμος βρίσκονται στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως με μικρή διαφορά.

Από τους ερωτηθέντες, 28,6% είπαν πως θα ψηφίσουν το κεντροδεξιό PP, έδειξε η δημοσκόπηση, ένα ποσοστό που εξακολουθεί πάντως να απέχει πολύ από το 44,6% με το οποίο κέρδισε το 2011 τις εκλογές.

Οι Σοσιαλιστές θα κέρδιζαν το 23,4%, από το 28,8% που είχαν κερδίσει το 2011, ενώ το Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας κινείται στο 23,2%.

Οι Σοσιαλιστές χάνουν σημαντικό μερίδιο από το Podemos: από αυτούς που ψήφισαν τους Σοσιαλιστές το 2011, το 18,7% θα επιλέξει τώρα το κόμμα του Ιγκλέσιας.

Η δημοσκόπηση πραγμ��τοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών NC Report και στο πλαίσιό της ερωτήθηκαν 1.600 Ισπανοί από τις 9 Δεκεμβρίου ως τις 30 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top