Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο στη Σκωτία με κυπριακή σημαία

Αγνοείται το πλήρωμα

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο στη Σκωτία με κυπριακή σημαία

​Μια ακόμα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σάββατου, ανοικτά των ακτών στο βορειοανατολικό άκρο της Βρετανίας, όταν βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με σημαία Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο μετέφερε τσιμέντο και πάνω του επέβαιναν οχτώ μέλη πληρώματος που αγνοούνται. Περίπου 24 χιλιόμετρα από την πόλη Γουίκ, το πλοίο ανατράπηκε και βρέθηκε αναποδογυρισμένο από άλλο σκάφος που έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό των οχτώ ναυτικών, οι επτά από τους οποίους είναι πολωνικής καταγωγής και ο ένας κατάγεται από τις Φιλιππίνες.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Άαλμποργκ της Δανίας με προορισμό το Ράνκορν της βόρειας Σκωτίας, όπου και θα έφτανε τη Δευτέρα.

«Δεν ελήφθη σήμα κινδύνου από το πλοίο. Δυσχερείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στην περιοχή εκείνη την ώρα και η κατάσταση παραμένει δύσκολη καθώς επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι. Το πλήρωμα αποτελείται από 7 ναυτικούς πολωνικής καταγωγής και έναν ναυτικό από τις Φιλιππίνες. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top