Ερντογάν εναντίον Μπάιντεν: Ανήκει στο παρελθόν για μένα ο κύριος!

Οργισμένος ο Τούρκος Πρόεδρος από τις δηλώσεις για στήριξη σε Τζιχάντ

Ερντογάν εναντίον Μπάιντεν: Ανήκει στο παρελθόν για μένα ο κύριος!
«Αν ο κ. Μπάιντεν έκανε τέτοιες δηλώσεις, ανήκει πλέον για μένα στο παρελθόν» τόνισε οργισμένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας στις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ για στήριξη της Τουρκίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

«Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστήριξε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβανομένου» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο ίδιος, σημείωσε πως οι ξένοι μαχητές «ουδέποτε πέρασαν από την Τουρκία με τα όπλα τους για να μπουν στη Συρία» και κάλεσε τον Μπάιντεν «να ζητήσει συγγνώμη» από τη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Πέμπτη στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, δεν μάσησε τα λόγια του και κατηγόρησε τους άραβες και τούρκους συμμάχους του για σχέσεις με τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις στη Συρία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν οι σύμμαχοί μας στην περιοχή, οι Τούρκοι είναι μεγάλοι φίλοι, όπως και οι Σαουδάραβες και οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλοι. Όμως το μοναδικό συμφέρον τους ήταν να ανατρέψουν τον σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και γι΄ αυτό διεξήγαγαν έναν πόλεμο δια πληρεξουσίων ανάμεσα στους σουνίτες και τους σιίτες και προμήθευσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και δεκάδες χιλιάδες τόνους όπλων σε όλους αυτούς που δέχονται να πολεμήσουν εναντίον του αλ-Άσαντ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top