Σόιμπλε: Η νίκη της Κοντσίτα έχει σχέση με την Ουκρανική κρίση

«Η επικράτηση της στην Eurovision δείχνει κάτι για την Ευρώπη»

Σόιμπλε: Η νίκη της Κοντσίτα έχει σχέση με την Ουκρανική κρίση

​Για την φετινή νικήτρια της Eurovision έχουν ακουστεί πάρα πολλά αλλά κανείς δεν περίμενε ότι η διάσημη πλέον Κοντσίτα έχει σχέση με την κρίση στην Ουκρανία.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του, στο Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε αν και δεν είναι φαν του διαγωνισμού, πιστεύει ότι η επικράτηση της συγκεκριμένης προσωπικότητας δείχνει κάτι για την πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης αλλά έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

«Δεν νομίζω ότι η νίκη της ήταν κάτι κακό. Έδειξε σε πολύ κόσμο για πρώτη φορά ότι η τρέχουσα διαφωνία με την Ρωσία έχει πολιτική διάσταση και ξεπερνά αυτό που συμβαίνει με την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Η κρίση στην Ουκρανία δείχνει δυστυχώς ότι η εκμετάλλευση των εθνικιστικών συναισθημάτων και η μνησικακία δεν ανήκουν στο παρελθόν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να υποβαθμίσει τη φιλελεύθερη δημοκρατική τάξη. Είναι καλό ότι σε αυτή την προσπάθεια η Δύση αντιτάσσει το κοινωνικό της μοντέλο και τις αξίες της ανοχής και της αποδοχής».

Μάλιστα ο «ισχυρός» άνδρας της Γερμανίας απάντησε και στους Ρώσους δημοσιογράφους που χαρακτήρισαν την νίκη της Κοντσίτα ως σημάδι παρακμής της Ευρώπης λέγοντας: «Δεν υπάρχει μέτρο για το γούστο. Προσπαθώ να θεωρώ τις προσωπικές μου απόψεις κανόνα για το σύνολο. Το θέμα είναι όμως ότι η κατανόησή μας για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρ��πεια επιβάλει την ανοχή και την αποδοχή για τον καθένα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top