Σλοβακία: Τα πρώτα λόγια του άνδρα που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό

Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα δολοφονίας

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Σοκ στη Σλοβακία από την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της χώρας. Ο δράστης 71 ετών  είναι γνωστός συγγραφέας, ακτιβιστής και φιλελεύθερος. Πυροβόλησε τον πρωθυπουργό στο κεφάλι και την κοιλιά. Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου. 

Σλοβακία: Γνωστός συγγραφέας ο άνδρας που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό

Σε βίντεο ντοκουμέντο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, ακούγονται πέντε πυροβολισμοί λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι. Την ώρα εκείνη, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μόλις είχε βγει από κυβερνητική συνεδρίαση στην πόλη Χαλντόβα και συνομιλούσε με υποστηρικτές του.

Ο δράστης, που είναι γνωστός λογοτέχνης, τον πλησίασε, κάτι του είπε και με όπλο που είχε νόμιμα στην κατονή του, τον πυροβόλησε. Αμέσως έπεσαν πάνω στον πρωθυπουργό οι άνδρες της ασφάλειάς του. Ο 59χρονος πρωθυπουργός έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος στην κοιλία και είναι ασαφές εάν έχει χτυπηθεί στο χέρι και το κεφάλι.

 

 

Η ασφάλειά του τον έβαλε στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο και με ελικόπτερο μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και όχι στην Μπρατισλάβα, διότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Στο φορείο ήταν καλυμμένος με ένα σεντόνι για να μη φαίνεται. Τώρα δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

 

 

Σλοβακία: Ποιος είναι ο λογοτέχνης που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό

Ο δράστης είναι ο 71χρονος γνωστός Σλοβάξος ακτιβιστής της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης Γιουράι Τσιντούλα και συνελήφθη επί τόπου.

Συχνά καταφερόταν μέσα από τα social media εναντίον του Φίτσο που θεωρείται φιλορώσος. «Πυροβόλησα τον Φίτσο γιατί τον διαφωνή με την πολιτική της κυβέρνησής του», φέρεται να είναι τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς για το κίνητρό του.

Σλοβακία: Ο άνδρας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2016 ήταν φύλακας σε εμπορικό κέντρο στο Λέβισε, τον τόπο καταγωγής του και είχε δεχτεί επίθεση από έναν νεαρό χρήστη ναρκωτικών ουσιών.

Η ευρωπαϊκή ηγεσία είναι σε σοκ από τη δολοφονική απόπειρα εναντίον πρωθυπουργού κράτους μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top