Νέες δορυφορικές εικόνες ίσως δείχνουν συντρίμμια του άφαντου Boeing

Mεγάλης κλίμακας έρευνα στο Ινδικό Ωκεανό

​Νέα μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, είναι σε εξέλιξη στα όρια του Ινδικού Ωκεανού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού, «είμαστε κοντά στο να μάθουμε τι συνέβη» πιστεύει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, μετά τα ευρήματα του κινέζικου δορυφόρου, η Μαλαισία ανακοίνωσε πως και οι γαλλικές αρχές έδωσαν δορυφορικές εικόνες που δείχνουν αντικείμενα που ίσως προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing, στην πορεία του νότιου αεροδιαδρόμου.
66.jpg
Ορισμένα στοιχεία, τα οποία είχαν εντοπιστεί από δορυφόρο στις 16 και 18 Μαρτίου κάπου ανάμεσα στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και την Ανταρκτική, είχαν θεαθεί το Σάββατο από πολιτικό αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τον αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ, πρόκειται για «αριθμό αντικειμένων τα οποία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο μέσα στην αυστραλιανή ζώνη ερευνών» που εκτείνεται σε περίπου 36.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μια περιοχή που είναι από τις πιο αφιλόξενες που πλανήτη.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να είμαστε βέβαιοι, αλλά όπως φαίνεται έχουμε τώρα πολύ αξιόπιστες ενδείξεις και υπάρχει αυξανόμενη ελπίδα, πάντως όχι κάτι περισσότερο από ελπίδα, ότι πλησιάζουμε να μάθουμε τι συνέβη με το αεροπλάνο» πρόσθεσε ο Άμποτ.

Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), που συντονίζει τις έρευνες, φάνηκε περισσότερο επιφυλακτική εξηγώντας πως ένα αεροπλάνο P3-Orion της αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας εξοπλισμένο με όργανα ηλεκτρονικής και οπτικής παρατήρησης, δεν είδε παρά «δέσμες φυκιών».
Τιτάνια έρευνα στα νότια

Οκτώ πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα, καθώς και πολλά εμπορικά πλοία και πολεμικά σκάφη, πρόκειται να ελέγξουν την Κυριακή μια έκταση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων σε απόσταση 2.000-2.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ.

Η Κίνα, 153 πολίτες της οποίας βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος, ανακοίνωσε πως αποστέλλει στη ζώνη πολλά πλοία και δύο αεροπλάνα Ιλιούσιν IL-76, που αναμένονται τη Δευτέρα στο Περθ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top