ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ θέλουν ξανά οι Γερμανοί!

Το προτιμούν από τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας

Ένας στους τρεις Γερμανούς προτιμά να διεξαχθούν νέες εκλογές παρά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία TNS Infratest για λογαριασμό της ιστοσελίδας Huffington Post, η οποία ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 66% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 33% εμφανίζεται ενοχλημένο από την δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και προτιμά νέες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους των κομμάτων, όσοι ψήφισαν το Κόμμα της Αριστεράς σε ποσοστό 57% επιθυμούν νέες εκλογές, ενώ πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Από τους πρώτους μόνο το 27% βλέπει «με καλό μάτι» νέα προσφυγή στις κάλπες και από τους δεύτερους μόνο το 26%. Αντίστοιχα, το 83% των ψηφοφόρων των Πρασίνων δεν επιθυμεί νέες εκλογές.

Το 49% πάντως των ερωτηθέντων είπε ότι φοβάται πως ένας «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ CDU/CSU και SPD θα οδηγήσει σε αύξηση των φόρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top