Με κυρώσεις απειλεί τα social media η Τουρκία!

Αν δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές της

Με… κυρώσεις απειλεί τα social media ο Τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος επέκρινε σήμερα το ρόλο που διαδραματίζουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων και τους κάλεσε να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

«Ναι στις ελευθερίες μέχρι τέλους και στη χρήση του Ίντερνετ, όμως όχι, απολύτως όχι σ' αυτό που χρησιμεύει ως μέσο για το χάος, τη βία και το έγκλημα», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συγκέντρωση στο Καρς (ανατολική Τουρκία).

«Αν υπάρχει ένα αδίκημα, αυτό μπορεί να διαπραχθεί εξίσου καλά στην πραγματική και στην εικονική ζωή», υπογράμμισε ο υπουργός αναφερόμενος στις διαδηλώσεις εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που από τις 31 Μαΐου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 4 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 8.000. Ιστότοποι όπως οι Twitter και Facebook χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην κινητοποίηση των διαδηλωτών.

Ο Γιλντιρίμ αναγνώρισε σήμερα πως οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας «ελεύθερος τομέας» και πως δεν υπάρχει θέμα να απαγορευθεί. Όμως «είναι το φυσικότερο δικαίωμα της Τουρκίας» να απαιτεί οι ιστότοποι αυτοί να μην αποτελούν μέσα υποκίνησης της βίας, υπογράμμισε.

Ο υπουργός κάλεσε το Facebook και το Twitter να μην «παίζουν με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία» της Τουρκίας η οποία, όπως απείλησε, μπορεί να τους δώσει «ένα χαστούκι».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top