Κιβωτός: Έφεση στις αθωωτικές αποφάσεις από την Εισαγγελέα 

Για τον πατέρα Αντώνιο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου πρότεινε η Εισαγγελέας / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα (14/10/2024) 

Η εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου άσκησε έφεση στις αθωωτικές αποφάσεις του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας τόσο για τον πατέρα Αντώνιο όσο και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.  

«Ζω ένα κακό όνειρο»: Ο πατήρ Αντώνιος μιλά για την απόφαση του δικαστηρίου

Η εισαγγελέας στην έφεση της μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι αθωώσεις των κατηγορουμένων προέκυψαν «κατά εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού»

Η εισαγγελική λειτουργός εκτιμά ότι από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της αποδεικτικής διαδικασίας προέκυψε ξεκάθαρα ότι τα παιδιά που φιλοξενούνταν σε δομές της Κιβωτού ήταν θύματα καταναγκαστικής εργασίας και μάλιστα σε ακραίες συνθήκες, με βαριές δουλειές όπως γεωργικές εργασίες, με χρήση ακόμα και επικίνδυνων εργαλείων, για πολλές ώρες, ανεξαρτήτως ηλικίας και σε συνθήκες αφόρητης ζέστης.

Η ποινή του πατέρα Αντωνίου για τις σωματικές κακοποιήσεις παιδιών

Οι σκληρές εργασίες, όπως αναφέρει η εισαγγελέας, αμείβονταν με κουπόνια τα οποία είχαν ελάχιστο αντίτιμο. Εκείνοι που δεν είχαν καλές επιδόσεις εξαναγκάζονταν να εργαστούν περισσότερο από τους άλλους. Και όλα αυτά σε βάρος της εκπαίδευσης τους καθώς η εισαγγελέας επισημαίνει ότι: «Προφανώς κάτι τέτοιο ενισχύει τα στοιχεία ιδρυματισμού και της αποκοπής των παιδιών σε πρόσβαση σε ουσιαστικές δεξιότητες».

Μάλιστα αναφέρει ότι η γεωργική σχολή της Κιβωτού ήταν «όχι απλώς άτυπη… αλλά και ότι δεν ήταν καν σχολή αλλά απλό πρόσχημα που διευκόλυνε στο να αποκρύπτεται και να δικαιολογείται η υπαγωγή των παιδιών συλλήβδην και χωρίς καν να ερωτηθούν στο καθεστώς αναγκαστικής και εξαντλητικής εργασίας». 

Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου πρότεινε η Εισαγγελέας

Για την απαλλαγή των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες που αφορούν σε απομόνωση τεσσάρων παιδιών η εισαγγελέας εκτιμά ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως «η απομόνωση αποτελούσε ένα μέτρο σωφρονισμού της δομής».

Η εισαγγελέας στην έφεση της καταλήγει: «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις για τις οποίες απαλλάχθηκαν και κατά συνέπεια έπρεπε να κηρυχτούν ένοχοι και να καταδικαστούν στην ανάλογη ποινή».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top