Καταγγελία: Κολύμπησε για να βοηθήσει ανθρώπους και μολύνθηκε από το νερό

Τι πρέπει να προσέχουν οι πληγέντες 

Καταγγελία: Κολύμπησε να βοηθήσει κατοίκους και μολύνθηκε από το νερό / Βίντεο από Action24

Σε μια καταγγελία που σχετίζεται με τα μολυσμένα - λόγω της κακοκαιρίας Daniel - νερά στη Θεσσαλία προχώρησε μία κάτοικος από τη Μαραθέα Καρδίτσας.

Πλημμύρες: Πολίτες «ξεσπούν» στο Star - «Καταστραφήκαμε, τα χάσαμε όλα!»

Όπως κατήγγειλε, μιλώντας στο Action24, ο αδερφός του κουμπάρου της - από την πρώτη στιγμή του εφιάλτη που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel - προσπαθεί να βοηθήσει βουτώντας στα λασπόνερα και έχει βγάλει εξανθήματα.

«Παίρνει αντιβίωση αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια προσθέτοντας: «Είχε κάποια φαγούρα, στην αρχή δεν το γνώριζε και μετά πήγε στον γιατρό και του έδωσε αντιβίωση. Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό, αλλά λογικά είναι από τα νερά».

«Τα λιμνάζοντα νερά ειδικά αν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες είναι εστίες μόλυνσης. Εκτός από τις γαστρεντερικές νοσήσεις μπορεί να έχουμε και δερματικά εξανθήματα» εξήγησε η παθολόγος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θ. Ψαλτοπούλου. «Το νερό μπορεί να είναι εστία μόλυνσης ειδικά αν στην περιοχή υπάρχουν νεκρά ζώα. Αν έχουμε εξανθήματα θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας» συμπλήρωσε η ίδια. 

Κακοκαιρία Daniel: Τα 14 μέτρα κρατικής αρωγής - Άνοιξε η πλατφόρμα

Οδηγίες για το νερό στη Θεσσαλία - Τι πρέπει να προσέχουν οι πληγέντες 

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε χθες η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, είναι σημαντικό οι πολίτες να μην καταναλώνουν μολυσμένο νερό. 

«Όλα τα στάσιμα και λιμνάζοντα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως δυνητικά μολυσμένα. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό για κάθε είδους εργασία. Για την προσωπική μας υγιεινή, για να πιούμε νερό, για να μαγειρέψουμε ενδεχομένως, ακόμα και για εργασίες που πρέπει να κάνουμε μέσα στο σπίτι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι σε όλες τις πληγείσες περιοχές διενεργούνται έλεγχοι από το αρμόδιο εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε σχέση με την ποιότητα του νερού και οι κατά τόπους αρχές ανακοινώνουν πότε είναι ασφαλές να έχουν οι πολίτες πρόσβαση και να δώσουν στην κυκλοφορία το δίκτυο υδροδότησης.

«Άρα, μέχρι να έχουν οι πολίτες επίσημα ενημέρωση από τις τοπικές αρχές ότι το νερό της περιοχής είναι ασφαλές, θα πρέπει να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό», τόνισε.

Οδηγίες για το νερό στη Θεσσαλία - Τι πρέπει να προσέχουν οι πληγέντες 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top