Πάτρα: «Δεν πρέπει να αποκλειστεί το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου»

Δε βρίσκουν επιστημονική εξήγηση οι γιατροί

Οι έρευνες γύρω από τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα συνεχίζονται, με τον Θανάση Κατερινόπουλο χθες να αποκαλύπτει πως υπάρχει η πληροφορία ότι ένα από τα κορίτσια είχε μώλωπες στο πρόσωπό του, οι οποίοι καλύφθηκαν πριν από τη κηδεία του, από τους υπαλλήλους του γραφείου κηδειών. 

Την ίδια ώρα, στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν πως η έρευνα έχει φτάσει στο 25% - 30% της συνολικής έρευνας και έχουν μια πρώτη εικόνα για το τι έχει συμβεί με τον θάνατο των παιδιών. 

Πάτρα: Η ανάλυση της ζωγραφιάς της Τζωρτζίνας από παιδοψυχολόγο

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο, όπου νοσηλεύθηκε η Τζωρτζίνα, αλλά και από αναφορές από το «Αγλαΐα Κυριακού». 

Τα επόμενα 24ωρα μάλιστα αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής. 

Μιλώντας στο Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σημείωσε πως το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. 

Πάτρα: «Βρέθηκαν μώλωπες σε ένα από τα παιδιά»

«Τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιοποίηση όλων των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά», σημείωσε ο κ. Λέων και πρόσθεσε:

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, ο κ. Λέων σημείωσε ότι: 

Πάτρα: Αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου σε Μαλένα και Ίριδα- Τα κοινά σημεία

«Οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί».

Πάτρα: Δεν βρίσκουν επιστημονική εξήγηση οι γιατροί

Την ίδια ώρα νέες πληροφορίες έρχονται στο φως, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολο να δοθεί μια επιστημονική εξήγηση για το πώς χάθηκαν τα τρία αδελφάκια. 

Πάτρα: Tι απαντά η μητέρα για τη Μαλένα

Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, έχει γίνει έρευνα σε τέσσερα - πέντε σύνδρομα κληρονομικής φύσεως, από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιαδήποτε από αυτά τα σύνδρομα. 

Όσον αφορά στο σύνδρομο για το οποίο γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου περί καρδιακής αρρυθμίας της μικρής Τζωρτζίνας, όπως λένε ειδικοί,  πρόκειται για σύνδρομο που οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Πάτρα: Φωτογραφία - ντοκουμέντο από τις εκδορές στη μύτη της Μαλένας

Παράλληλα οι γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην Τζωρτζίνα είναι ψευδείς, με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου και δεν κλήθηκε να μεταβεί στον θάλαμο του παιδιού. 

Πάτρα: «Δεν κλήθηκα ποτέ από τη μητέρα να επέμβω στους σπασμούς»

«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στο πρώτο παιδί θα μας πουν αν υπήρξε ηπατική ανεπάρκεια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λέων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top