Έντονη ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τα πράγματα να θυμίζουν πολύ τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο, όταν και σημειώθηκε έκρηξη κρουσμάτων και τα νοσοκομεία της πόλης γέμισαν.
Κορωνοϊός: Τα λύματα στην Αττική πολύ χειρότερα από ότι στο δεύτερο κύμα
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε πως η επιδημιολογική κατάσταση της πόλης είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνο που βρισκόταν τον περασμένο Οκτώβριο, πριν τη μεγάλη έκρηξη κρουσμάτων που σημειώθηκε μετά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου.
Lockdown: Εξετάζεται πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σχολεία
Μάλιστα επισημάνθηκε πως μετά το άνοιγμα των σχολείων καθημερινά καταγράφονται δύο εκατομμύρια μετακινήσεις και άλλες 500.000 για αγορές στα καταστήματα. Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστας φέρονται να ζήτησαν το άμεσο κλείσιμο των σχολείων.
Από την πλευρά των εμπόρων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μ. Ζορμπίδης πρότεινε να κλείσουν τα καταστήματα που είναι μεγαλύτερα των 150 τ.μ. και να μην την πληρώσουν τα μικρά καταστήματα.
«Εξετάσαμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαχείριση και πώς θα κινηθούμε με ένα νέο πιθανό κύμα. Αποφασίσαμε την κλιμάκωση των ελέγχων για να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό σε επίπεδο ελεγκτικών μηχανισμών. Συμφωνήσαμε να υπάρξει συνεργασία με νοσοκομεία και φορείς της οικονομίας και κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας να τηρήσουμε τα μέτρα, που βρίσκονται σε ισχύ, για να αποφύγουμε τα νέα μέτρα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας .
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υφυπυργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολτίτη, Μ Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι είπαν πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα μεταφέρουν στις αρμόδιες περιοχές.
«Είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, δεν υπάρχει θέμα πανικού, αλλά χρειάζεται αυστηρή τήρηση των υπαρχόντων μέτρων», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.
«Είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια. Είμαστε εδώ, ο Νίκος Χαρδαλιάς κι εγώ, με εντολή του Πρωθυπουργού και είμαστε εδώ για λόγους ανάγκης. Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. έρουμε ότι έχετε κουραστεί και υπάρχει κόπωση. Κάθε νέο κρούσμα, κάθε νέα εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο, εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι τον εμβολιασμό», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.