Γκίκας Μαγιορκίνης: Ποιος είναι ο «αντικαταστάτης» του Σωτήρη Τσιόδρα

Θα μας ενημερώνει για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες επαναφέρει κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 18:00 τις τακτικές ενημερώσεις από το δίδυμο Τσιόδρα - Χαρδαλιά. Ωστόσο, στη θέση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, όταν αυτός απουσιάζει, δίπλα στον υφ. Πολιτικής Προστασίας θα κάθεται πλέον ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η τακτική ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, παρά το νεαρό της ηλικίας του καθώς είναι 42 ετών, είναι καθηγητής και έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στη Μοριακή Επιδημιολογία Ιογενών Λοιμώξεων (Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία στα Νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός», «Λαϊκό Νοσοκομείο» και «401».

Το διάστημα 2010 - 2017  εργάστηκε από στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, υπότροφος «Marie Curie» και υφηγητής του Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, λαμβάνοντας συγχρόνως τους τίτλους του Νεαρού Ερευνητικού Υποτρόφου από το Κολέγιο St.Cross και του Ερευνητικού Λέκτορα από το Πανεπιστήμιο.

Μαγιορκίνης

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την αύξηση των κρουσμάτων. (12-08)

Επίσης, από το 2013 μέχρι το 2017 εργάστηκε ως άμισθος επιμελητής κλινικής ιολογίας στο Τμήμα Αναφοράς Ιών, στον οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) στο Colindale του Λονδίνου. Είναι μέλος του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και υπότροφος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων (Royal College of Pathology) και της Βασιλικής Ιατρικής Κοινότητας (Royal Society of Medicine).

Οι διακρίσεις

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας. (08-08)

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έχει λάβει το βραβείο ιατρικών επιστημών «Ιωάννη Βλυσσίδη» από την Ακαδημία Αθηνών, το πρώτο βραβείο «Marie Sklodowska-Curie» στην κατηγορία Υποσχόμενο Ερευνητικό Ταλέντο και για την κλινική του συνεισφορά στην Ιατρική Ιολογία εκλέχθηκε στην Υποτροφία του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων.

Τέλος, είναι μέλος της ομάδας επικεφαλής (sub-domain lead) του Συνεταιρισμού Κλινικής Μετάφρασης των 100.000 γονιδιωμάτων στον οργανισμού Genomics England. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις εφαρμογές της εξελικτικής ιολογίας στη σύγχρονη ιατρική. Έχει περισσότερες των 60 δημοσιεύσεων, συμπεριλαμβανομένων εργασιών στα περιοδικά PNAS, Current Biology, PLoS Medicine, και PLoS Pathogens, καθώς και επιστολές στα Science, New England Journal of Medicine και Lancet Infectious Diseases.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top