Ο κορωνοϊός «αυξάνει» τις δυσκολίες για τους διαζευγμένους γονείς

Χωρισμένοι γονείς σε απόγνωση 

Ακόμη δυσκολότερες είναι οι μέρες της καραντίνας εν μέσω κορωνοϊού για τους διαζευγμένους γονείς που δεν έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους. Πολλοί από αυτούς κάνουν ακόμη και μήνες να τα δουν, με αποτέλεσμα το κενό που δημιουργείται στα παιδιά να μην αναπληρώνεται με τίποτα. 

ΕΛ.ΑΣ: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Μόνο στο skype συναντά το τελευταίο διάστημα τα παιδιά του ο κύριος Καλαιτζάκης. Ο ίδιος ζει στο Ηράκλειο, η πρώην σύζυγος του έχει την αποκλειστική επιμέλεια των δυο παιδιών τους και μένει σε άλλη πόλη. Αν και στο διάταγμα του υπουργείου υγείας, προβλέπεται η μετακίνηση διαζευγμένων γονέων, η σκληρή πραγματικότητα του κορωνοϊού την κάνει συχνά πολλή δύσκολη. 

Με πρόσχημα την πανδημία αρνούνται την επικοινωνία 

«Κάθε μέρα δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ζούνε χωριστά. Ο άλλος γονέας που έχει την αποκλειστική επιμέλεια, και άντρες και γυναίκες, αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση επικοινωνίας που ισχύει. Με πρόσχημα την πρωτοφανή πανδημία, ο γονέας που έχει την αποκλειστική επιμέλεια καταφέρνει να μετατρέψει τον άλλο γονέα στον τρίτο, στον ξένο, τον μολυσμένο, τον επικίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος, πρόεδρος ΕΣΚΑ και του «Συνεπιμέλεια».

Ενδοοικογενειακή βία: Τα περιστατικά αυξήθηκαν 6% λόγω καραντίνας!

Διαφωνίες και πρακτικά ζητήματα έρχονται στο προσκήνιο. Η καραντίνα φαίνεται πως αντί να φέρνει πιο κοντά, απομακρύνει περισσότερο τα ζευγάρια που έχουν πάρει διαζύγιο. Τα δικαστήρια είναι κλειστά. Οικονομικά και αλλά προβλήματα διογκώνονται λόγω του εγκλεισμού. Και αυτά που την πληρώνουν τελικά για ακόμη μια φορά είναι τα παιδιά, που έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς. 

Γραμμή βοήθειας για διαζευγμένους γονείς που υποφέρουν λόγω κορωνοϊού 

«Ό,τι και να γίνεται έχουμε τον ιό, έχουμε και τους άλλους ιούς που τρώνε τη ψυχή του παιδιού και φτάνουμε σε αυτό που λέμε εμείς στο «Χαμόγελο» στις παράπλευρες απώλειες. Ας μας πάρουν τηλέφωνο στο 1056 για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε άκρη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Βαριές ποινές σε όσους καταπατούν τον νομό, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όποιος παραβιάζει απόφαση σχετική με την επικοινωνία των τέκνων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και τρία έτη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top