Ασθενής με κορωνοϊό: «Προσευχόμαστε να περάσει αυτός ο εφιάλτης»

Αποκλειστικά στο Star ασθενείς που δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία

Καθημερινά δεκάδες είναι οι συμπολίτες μας που έρχονται αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό, δίνοντας τη δική τους μάχη μέσα από τα νοσοκομεία, ευελπιστώντας ότι θα βγουν νικητές. Ορισμένοι από αυτούς περιγράφουν αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου τη μάχη που δίνουν ενάντια στον ιό της νέας πανδημίας.

Κορωνοϊός: Στους 79 οι νεκροί - 20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά

Η Ελένη από την περασμένη Πέμπτη ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, καθώς ο 52χρονος άνδρας της διασωληνώθηκε στην Πάτρα και παλεύει με τον κορωνοϊό. Παρόλο που είναι 52 ετών, δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και δεν ήταν καπνιστής, βρίσκεται σε ΜΕΘ.
Και η γυναίκα του, όμως, εκείνη θετική στον ιό, χωρίς να έχει συμπτώματα. 

«Είμαι αγχωμένη, είμαι μόνη μου με τα παιδιά εδώ στην καραντίνα. Ο άνδρας μου είναι στην εντατική μονάδα, αλλά είναι η κατάστασή του πολύ σταθερή», εξομολογήθηκε στο Star. 

Κραυγή αγωνίας για Έλληνα διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο Μεξικό

45χρονος ασθενής: «Με χτύπησε με βαριά πνευμονία»

O Αργύρης είναι 45 ετών και παρόλο που ήταν απόλυτα υγιής, σήμερα νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ, καθώς είχε σοβαρή πνευμονία. Έχοντας ξεπεράσει πια τον κίνδυνο, αποκαλύπτει στο Star πώς βιώνει την ασθένεια. 

«Ήταν μία δύσκολη διαδικασία, με πυρετό, βήχα και από εκεί και ύστερα μας έφερε έντονη δύσπνοια, η οποία μας οδήγησε σε πνευμονία και στους δύο πνεύμονες και ίσως κάποια άλλα όργανα. Μπορεί να πειράξει αλλά ήταν έντονη η δύσπνοια, κυρίως και το πρόβλημα με την πνευμονία», ανέφερε ο ασθενής.

Κορωνοϊός: «Τη μία μέρα ήταν μια χαρά και την επόμενη σε κώμα»

47χρονος ασθενής:  «Οι ήρωες πίσω από τις λευκές μάσκες»

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται δεν έχουν δει ούτε ένα λεπτό τα πρόσωπα από τους τους σωτήρες τους, όπως αποκαλούν γιατρούς και νοσηλευτές.

Ο Σπύρος Μάμαλης, πρόεδρος του γεωτεχνικού επιμελητήριου που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ εξομολογήθηκε ότι έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, καθώς ο κορωνοϊός χτύπησε ζωτικά του  όργανα. 

Θετικός στον κορωνοϊό 47χρονος γιατρός στον Τύρναβο 

Ο κορωνοϊός χτυπά, όμως, και γιατρούς. Στον Τύρναβο, ένας 47χρονος ιδιώτης γιατρός νοσηλεύεται μετά από πυρετό και δύσπνοια και καλεί τους 24  ασθενείς που ήρθαν σε επαφή μαζί του το τελευταίο διάστημα να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ αν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα.

Δείτε ολόκληρο τι κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top