Ψηφιακός «πάτος» για την Ελλάδα

Τι ανέφερε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Χαμηλές επιδόσεις έχει η Ελλάδα, στην ανάπτυξη της πληροφορικής, και της τεχνητής νοημοσύνης. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ομιλητές στο φόρουμ τριών φιλελεύθερων ινστιτούτων, με θέμα την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, και τις επιδράσεις της στην κοινωνία.

 «Σε έρευνα του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ σε εκατό χώρες, με θέμα την ετοιμότητα για το μέλλον της παραγωγής, η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 95η θέση, με κριτήριο τη δυνατότητα προσέλκυσης ταλέντων και στην τελευταία εκατοστή θέση, με βάση το κριτήριο αν η κυβέρνηση διαθέτει μακροπρόθεσμο όραμα» ανέφερε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ,υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στη Β περιφέρεια στο Β’ τομέα Αθηνών.

«Είμαστε στο σκοτάδι της ψηφιακής εποχής. Ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει στις σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Κάναμε μόνο περικοπή δαπανών» δήλωσε η ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.

 «Ο παγκόσμιος δείκτης ανταγωνιστικότητας μετρά 137 χώρες. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι δεν είμαστε στην τελευταία, αλλά στην 135η» τόνισε ο Αλέξης Κωστόπουλος, μέλος Δ.Σ Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 


Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος επισήμανε ότι κάθε ελληνική κυβέρνηση εγκαταλείπει το θετικό έργο της προηγούμενης, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ογκώδες έργο επί των ημερών του για τη συγκέντρωση όλων των πολυδαίδαλων νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στον Τύπο… ή το κανάλι Πρίσμα, τη μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα στην Ευρώπη για ΑΜΕΑ. 

Με ένα παράδειγμα μέσα από την καθημερινότητά του, θέλησε να δείξει την παράνοια -ακόμη και σήμερα- του ελληνικού Δημοσίου.


«Όταν πέρυσι τελείωνε το σχολείο η κόρη μου, ζητήθηκε πιστοποιητικό γεννήσεως, για να μετάσχει στις τελικές εξετάσεις. Τι χρειάζεται το πιστοποιητικό γεννήσεως, όταν το παιδί έχει ταυτότητα; Το αστείο είναι πως ενώ το είχα στο αρχείο μου και το πήγα στη Γραμματεία, μου ειπώθηκε πως πρέπει να βγάλω νέο, επικαιροποιημένο του τελευταίου 6μήνου. Λες και η κόρη μου είχε ξαναγεννηθεί» επεσήμανε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.


Κινδυνεύουμε να μας πάρουν δουλειές τα ρομπότ

Εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης, έως το 2020:ή
-250 εκατομμύρια αυτοκίνητα θα έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.
-Το 20 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής θα εκτελείται από μηχανές.
Και έως το 2030:
-Έως 375 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα χρειαστεί να αλλάξουν επάγγελμα.

 «Δεν ξέρουμε αν θα χαθούν πράγματι δουλειές από τα ρομπότ. Αυτή όμως είναι η τάση» τόνισε ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Ν.Δ. 

Την εκδήλωση συντόνισε η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του «Ποταμιού» Λίνα Παπαδάκη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top