Παρέμβαση Θάνου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Ζητά συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Παρέμβαση Θάνου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

​Να χορηγηθεί άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας στους δικηγόρους που μετέχουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής ώστε να βρίσκονται στο δικαστήριο παρά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στο ασφαλιστικό, ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Αναφερόμενη στην αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για το φόνο του μουσικού Π. Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου καλεί ακόμα την κυβέρνηση να βρεθούν επιπλέον αίθουσες κυρίως στο εφετείο της Αθήνας ώστε η δίκη της Χρυσής Αυγής να διεξάγεται ταχύτερα και "να αποφύγουμε την επανάληψη παρόμοιων περιπτώσεων σε άλλες σοβαρές υποθέσεις".

Η Βασιλική Θάνου σχολιάζοντας το θόρυβο που ξέσπασε εξαιτίας της αποφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δικαστική απόφαση αργεί ακόμα να εκδοθεί αναλύει τους λόγους που οδήγησαν στην έξοδο του κατηγορούμενου από τις φυλακές μετά από 30 μήνες προφυλάκισης.

Αναφέρει αναλυτικά τις ημερομηνίες και τα εντάλματα προσωρινής κράτησης σε βάρος του και επισημαίνει ότι η δίκη καθυστερεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων και μαρτύρων αλλά και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Σε όλα αυτά προσθέτει ότι υπάρχει έλλειψη δικαστικών αιθουσών με αποτέλεσμα η δίκη της Χρυσής Αυγής να μη διενεργείται κάθε μέρα.

Παράλληλα επισημαίνει ότι μετά την έναρξη της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, η διεξαγωγή της δίκης έχει διακοπεί παρά το αίτημα της προέδρου του δικαστηρίου στον πρόεδρο του ΔΣΑ να χορηγηθεί άδεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ η οργή της οικογένειας Φύσσα για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Η οργισμένη αντίδραση του πατέρα του Φύσσα για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά

ΝΤΡΟΠΗ: ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top