«Ντου» στα γραφεία της UEFA έκανε η ελβετική αστυνομία

Με φόντο το σκάνδαλο των «Panama Papers»

Μετά τις αποκαλύψεις της Guardian ότι ο Τζιάνι Ινφαντίνο εμπλέκεται στο σκάνδαλο των «Panama Papers», η ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της UEFA.

Έχοντας ένταλμα θέλησε να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην Ομοσπονδία και στην Cross Trading/Teleamazons. Να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο εμπλέκεται στο σκάνδαλο, γεγονός που ο ίδιος διέψευσε.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει:

«Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει πως σήμερα (6/4) δέχθηκε επίσκεψη από το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που είχε ένταλμα και ζήτησε να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην UEFA και την Cross Trading/ Teleamazonas. Φυσικά, η UEFA παρείχε κάθε σχετικό έγγραφο που είχε στην κατοχή της, στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία και θα συνεργαστεί πλήρως».

Σύμφωνα με τον Guardian, εγείρονται ερωτήματα για τον ρόλο του Ινφαντίνο στη συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής νομικών υπηρεσιών της UEFA αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής.

Η UEFA φέρεται να έχει επισυνάψει συμφωνίες από το 2003 ως το 2006, συνυπογεγραμμένες από τον Ινφαντίνο, μ�� offshore εταιρείες μέσω προσώπου που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος μέσω των τηλεοπτικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ινφαντίνο αρνήθηκε κάθε κατηγορία, δηλώνοντας ότι δεν δέχεται να αμφισβητείται η ακεραιότητά του.

Η δήλωσή του:
«Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ ότι η ακεραιότητά μου αμφισβητείται από ορισμένα ΜΜΕ, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η UEFA έχει ήδη τοποθετηθεί λεπτομερώς για όλα τα γεγονότα σχετικά με αυτά τα συμβόλαια. Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τα τελευταία ρεπορτάζ πάνω στο θέμα, αμέσως επικοινώνησα με την UEFA για να ζητήσω σαφήνεια», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ινφαντίνο.

Στη συνέχεια το πρώην στέλεχος της UEFA και νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είπε: «Η UEFA έχει ανακοινώσει ότι κάνει μια ανασκόπηση των πο��υάριθμων εμπορικών συμβολαίων και έχει απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις των ΜΜΕ που σχετίζονται με αυτά τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Όπως σημείωσα πριν, δεν είχα ποτέ επαφές προσωπικά με την Cross Trading, ούτε με τις ιδιοκτήτες της καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη από την ΤΕΑΜ για λογαριασμό της UEFA. Θα ήθελα να δηλώσω για την ιστορία πως ούτε η UEFA, ούτε εγώ έχω έρθει ποτέ σε επαφή από οποιεσδήποτε Αρχές σχετικά με τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα ίδια τα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για τυχόν παρανομίες, ούτε από την UEFA, ούτε από μένα πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Διαβάστε επίσης:

Ο Ινφαντίνο εμπλέκεται στο σκάνδαλο των «Panama Papers»
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top