Μπαρτζώκας: Τεράστια η πρόκληση για μας

«Παιχνίδι επί ίσοις όροις το αυριανό με τη Ρεάλ»

Μπαρτζώκας: Τεράστια η πρόκληση για μας

Για τεράστια πρόκληση που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, ο οποίος αύριο θα υπερασπιστεί το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης στον τελικό απέναντι στη Ρεάλ, έκανε λόγο ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού, ο προπονητής του Ολυμπιακού σημείωσε ότι η Ρεάλ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από την ΤΣΣΚΑ: «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, ένα τεράστιο κλαμπ. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα τελείως διαφορετική με την ΤΣΣΚΑ. Μια ομάδα που τρέχει στο γήπεδο, έχει ταχύτητα και πολύ επιθετικό ριμπάουντ. Χρειαζόμαστε διαφορετικό τρόπο αντίδρασης σε άμυνα και επίθεση. Είναι ένα παιχνίδι επί ίσοις όροις, αφού κανένας δεν έχει παίξει με τον άλλο».

Ο ίδιος, τόνισε ότι ήδη η πορεία του Ολυμπιακού είναι επιτυχημένη αλλά η πρόκληση για να σηκώσει το κύπελλο για 2η συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Πειραιά είναι τεράστια: «Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι τεράστια. Θα ήταν ένας εύκολος τρόπος να πω στους παίκτες μου να μην κοιτάζουν τι λέγεται στα ΜΜΕ. Όμως αυτό δεν γίνεται. Στη χώρα μας υπάρχει υπερενθουσιασμός ή απογοήτευση, δεν υπάρχει μετριοπάθεια. Είχα πει ότι από την πρόκριση στο Final 4 είχαμε σημειώσει ένα μεγάλο επίτευγμα».

Ο κ. Μπαρτζώκας, μετριοπαθής όπως συνηθίζει, δεν θέλησε να σχολιάσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο ο Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ βρίσκονται για πρώτη φορά ως προπονητές σε τελικό Ευρωλίγκας, ούτε ότι αν πάρει το Κύπελλο θα είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που το καταφέρνει: «Δεν παίζει ο ένας προπονητής με τον άλλο. Παίζουν δύο μεγάλοι σύλλογοι και θα είναι λάθος να μιλήσουμε για προπονητές. Δεν σημαίνει ότι επειδή εμείς κερδίσαμε είμαστε καλύτεροι προπονητές. Έγινε μια καλύτερη δουλειά από τους παίκτες και γι' αυτό κερδίσαμε. Ελπίζω αυτό να γίνει και αύριο από την ομάδα μου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top