Θρύλος: ξανά στον τελικό του final4 ο Ολυμπιακός!

Νίκησε 69 - 52 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Θρύλος: ξανά στον τελικό του final4 ο Ολυμπιακός!

πρώτη ανάρτηση: 10-05-2013, 19:00

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης θα υπερασπιστεί ο Ολυμπιακός, καθώς νίκησε 69 - 52 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και προκρίθηκε στον τελικό του final4 της Ευρωλίγκας!

Η ελληνική ομάδα κέρδισε εύκολα την αντίπαλό της, που βγήκε ξανά χαμένη από την άμυνα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πρώτοι σκόρερ των «Ερυθρολεύκων» ήταν οι Κάιλ Χάινς με 13 πόντους (συν 10 ριμπάουντ) και Πέρο Άντιτς (13π.), ενώ από τους Ρώσους ο Σόνι Ουίμς είχε επίσης 13.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής τον νικητή του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα (πρώτη η γηπεδούχος ΤΣΣΚΑ): 17 - 24, 28 - 40, 36 - 53, 52 - 69

Τι δήλωσαν οι δύο τεχνικοί

Στην αμυντική προσήλωση της ομάδας του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα απέδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού. «Όλοι έπαιξαν ο ένας για τον άλλο σε άμυνα και επίθεση. Σε τέτοια ματς τα ποσοστά σπάνια είναι ψηλά και νομίζω ότι η άμυνα μάς έδωσε την πρόκριση. Είχαμε μεγάλη συνεκτικότητα και γι’ αυτό είμαστε στον τελικό. Νιώθω πολύ καλά που είμαστε στον τελικό. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες, εμείς είμαστε εδώ για να τους καθοδηγούμε και να τους βοηθάμε», συμπλήρωσε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Ήρθαν εδώ πληρώνοντας πολλά χρήματα σε μία δύσκολη περίοδο για όλη την Ευρώπη. Και θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην προετοιμασία μας και τον τελικό για να κερδίσουμε», κατέληξε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έ��ινε. Ο Ολυμπιακός μας έδεσε “κόμπο”. Κατά διαστήματα δεν μπορούσαμε να πάρουμε ούτε ανάσα», είπε ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Έτορε Μεσίνα και συνεχάρη την ελληνική ομάδα για τη νίκη της.

Οι αρχικές συνθέσεις

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Τεόντοσιτς, Τζάκσον, Γουίμς, Χριάπα, Καούν

Ολυμπιακός: Σπανούλης, Πρίντεζης, Λο, Παπανικολάου, Πάουελ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top