Ολυμπιακός- ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Προϊστορία... με happy end

Στις 19.00 η αναμέτρηση για το Final 4

Ολυμπιακός- ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Προϊστορία... με happy end

​Τι κι αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στις 16 από τις 25 συνολικά αναμετρήσεις τους και ανάμεσα σε αυτές έχει επικρατήσει με μεγάλη διαφορά;

Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πάντα να θυμούνται το έπος της Κωνσταντινούπολης με το θρίαμβο του περσινού τελικού, όταν επέστρεψαν από το -19, δώδεκα λεπτά πριν το τέλος και πήραν τη νίκη με το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη.

Δύο ακόμη στι��μές ξεχωρίζουν στην προϊστορία των αγώνων των δύο ομάδων, αμφότερες από συναντήσεις τους στα προημιτελικά. Τη δική του ιστορία έχει γράψει ο τρίτος προημιτελικός του 1995, όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τελείωσε τον αγώνα με τρεις παίκτες στο παρκέ, αφού οκτώ παίκτες της ομάδας είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση, με τη ρωσική πλευρά να κάνει καταγγελίες για… δολιοφθορά στα μπουκάλια νερό που είχαν δοθεί στην ομάδα.

Το 2008 ο Ολυμπιακός άγγιξε το θαύμα, όταν με καλάθι του Λιν Γκριρ στην εκπνοή «έσπασε» την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 76-74 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά. Οι Ρώσοι, ωστόσο, απάντησαν με νίκη στο ΣΕΦ και έκαναν εύκολα το 2-1 στη Μόσχα παίρνοντας το εισιτήριο για το Final 4 όπου κατέκτησαν τον τελευταίο τους ευρωπαϊκό τίτλο.

Σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας ) μια ακόμη αναμέτρηση θα αρχίσει μεταξύ Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο κλειστό O2 του Λονδίνου, για το Final 4 της Ευρωλίγκας.

Λίγες ώρες αργότερα στις 22.00 η Μπαρτσελόνα θα έρθει αντιμέτωπη με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τον άλλο ημιτελικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top